keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Saatana - Shaitan

Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Nimetkää itsenne minun nimelläni (käyttäkää nimeäni), mutta älkää nimetkö itseänne Kunya-nimelläni (ts. Abu-l Qasim). Ja se, joka näkee minut unessa, on totisesti nähnyt minut, sillä Saatana ei voi esiintyä minuna. Ja joka kertoo valheen minusta (tarkoituksellisesti), on totisesti varannut paikkansa Helvetin tulessa."
(Bukhari, vol 1, kirja 3, hadith 110)

Ibn 'Abbas kertoi: Profeetta sanoi: "Jos joku teistä, harrastaessaan seksiä vaimonsa kanssa sanoi (ja hänen täytyy sanoa ennen aloittamista): 'Allahin nimeen. Oi, Allah! Suojele meitä Saatanalta ja suojele myös, mitä lahjoitat meille (tulevia lapsia) Saatanalta", ja jos on määrätty, että he saavat lapsia, Saatana ei pysty milloinkaan vahingoittamaan tuota jälkikasvua."
(Bukhari, vol 1, kirja 4, hadith 143)


Ibn 'Umar kertoi: Profeetta sanoi: "Oi, Allah! Siunaa Shamiamme ja Jemeniämme."
Ihmiset sanoivat: "Myös meidän Najdiamme."
Profeetta sanoi taas: "Oi, Allah! Siunaa Shamiamme ja Jemeniämme."
He sanoivat taas: "Myös meidän Najdiamme."
Siihen Profeetta sanoi: "Sinne tulee maanjäristyksiä ja kärsimystä, ja sieltä nousee Saatanan pään puoli."
(Bukhari, vol 2, kirja 17, hadith 147)


'Abdullah kertoi: Profeetalle mainittiin eräs henkilö ja kerrottiin, että tämä oli nukkunut aamuun saakka, eikä ollut noussut pystyyn rukoukseen. Profeetta sanoi: "Saatana pissasi hänen korviinsa."
(Bukhari, vol 2, kirja 21, hadith 245)

Safiya (Profeetan vaimo) kertoi, että hän tuli vierailemaan Allahin apostolin luo, kun tämä vietti Itikafia (vietti Ramadanin 10 viimeistä päivää moskeijassa poistumatta sieltä). Kun Safiya nousi palatakseen (poistuakseen moskeijasta), Allahin apostoli nousi myös ja liittyi hänen seuraansa ja kun hän tuli melkein moskeijan portille, lähelle Um Salaman - Profeetan vaimon - kodin ovea, kaksi ansarimiestä kulkivat heidän ohitsensa ja tervehtivät Allahin apostolia ja lähtivät sitten pois. Allahin apostoli puhutteli heitä sanoen: "Älkää kiirehtikö! (Hän on minun vaimoni)".
He sanoivat: "Ylistetty olkoon Allah! Oi Allahin apostoli (sinä olet kaukana kaikista epäilyksistä)" ja hänen sanomisensa oli kyseenalaistamaton heille. Allahin apostoli sanoi: "Saatana kiertää ihmisen mielessä kuten veri kiertää ihmisen ruumiissa. Pelkäsin, että Saatana voisi laittaa jotain pahoja ajatuksia teidän mieleenne."
(Bukhari, vol 4, kirja 53, hadith 333)


'Abdullah kertoi: Profeetta nousi seisomaan ja piti saarnan ja osoittaen 'Aishan taloon (itää kohti) hän sanoi kolmesti: "Kärsimystä (näkyy) täällä" ja "siellä, missä Saatanan päätä tulee esiin (idässä)."
(Bukhari, vol 4, kirja 53, hadith 336)


Abu Huraira kertoi: Allahin apostoli sanoi: "Saatana tulee teistä yhdelle ja sanoo: 'Kuka loi hänet-ja-hänet?' kunnes hän sanoo: 'Kuka on luonut Herrasi?' Joten, kun hän herättää sellaisen kysymyksen, pitäisi etsiä turvaa Allahista ja luopua sellaisista ajatuksista."
(Bukhari, Vol 4, kirja 54, Hadith 496)

Abu Huraira kertoi: Profeetta rukoili ja rukoiltuaan hän sanoi: "Saatana tuli eteeni yrittäen alituisesti kääntää huomioni pois rukouksesta, mutta Allah antoi minulle voimaa päihittää hänet."
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 504)

Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Aina kun ihminen syntyy, Saatana koskettaa hänen kehonsa molempia puolia kahdella sormellaan, paitsi Jeesusta, Marian poikaa, jota Saatana yritti koskettaa, mutta epäonnistui, jolloin hän kosketti sen sijaan istukkaa."
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 506)

'Aisha kertoi: Profeetta sanoi: Kun enkelit pilvien keskellä asioista, jotka ovat tulossa tapahtumaan maassa, paholainen kuulee sanan siitä ja vuotaa sen ennustajan korviin kuin vuodattaisi jotain pulloon, ja he lisäävät siihen yhteen sanaan tuhat valhetta."
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 508)


Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Haukottelu on Saatanalta ja jos joku teistä haukottelee, hänen tulisi hillitä haukotustaan niin paljon kuin mahdollista, sillä jos joku teistä haukottelun aikana sanoo: 'Ha', Saatana nauraa hänelle."
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 509)

'Aisha kertoi: Uhudin taistelun päivänä, kun pakanat oli voitettu, Saatana huusi: "Oi, Allahin orjat! Varokaa väkeä takananne", ja siihen muslimit edessä taakse jääneitä muslimeja vastaan (luullen, että he olivat pakanoita). Hudhaifa katsoi taakse ja näki muslimien hyökkäävän hänen isänsä, Al-Yamanin kimppuun. Hän huusi: "Oi, Allahin orjat! Minun isäni! Minun isäni!"
Kautta Allahin, he eivät lakanneet tappamasta häntä.
Hudhaifa sanoi: "Antakoon Allah anteeksi teille."
'Urwa sanoi, että Hudhaifa jatkoi hyvän tekemistä (pyysi yhä Allahia antamaan anteeksi isänsä tappajille, kunnes tapasi Allahin, eli kuoli).
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 510)


'Aisha kertoi: "Kysyin Profeetalta sinne ja tänne katsomisesta rukouksen aikana. Hän vastasi: 'Se on se, mitä Saatana varastaa rukoukselta.'"
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 511)


Abu Qatada kertoi: Profeetta sanoi: "Hyvä uni on Allahilta ja huono tai paha uni on Saatanalta; joten jos joku teistä näkee pahaa untaa, joka säikäyttää hänet, hänen tulisi sylkäistä vasemmalle puolelleen ja etsiä turvaa Allahista sen pahaa vastaan, sillä sitten se ei vahingoita häntä."
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 513)

Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Jos joku teistä nousee unesta ja puhdistatuu, hänen tulee pestä nenänsä laittamalla vettä siihen ja siihen puhaltamalla se ulos kolmesti, koska Saatana on pysynyt hänen nenänsä yläosassa kaiken yötä."
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 516)

Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Kun kuulet kukon kiekuvan, pyydä Allahin siunauksia, sillä niiden kiekuminen tarkoittaa, että ne ovat nähneet enkelin. Ja kun kuulet aasien hirnuvan, etsi turvaa Allahista Saatanaa vastaan, sillä niiden hirnuminen tarkoittaa, että ne ovat nähneet Saatanan.
(Bukhari, vol 4, kirja 54, hadith 522)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti