maanantai 28. joulukuuta 2020

Blogi islamilaisesta taiteesta - ja kaikki tietämäni suomenkieliset islam-aiheiset sivustot

Uusi blogi on avattu elikkä: 

Islamilainen taide - Taidetta kaikelle kansalle vakaumukseen katsomatta 

Etenkin ensimmäisen loppuunsaattamiseen meni aika kauan - vaikka sen laatiminen oli ehdottomasti mukavaa puuhaa - joten en julkaise seuraavan kerran ihan lähiaikoina (perin subjektiivinen käsite...). Materiaalia seuraaviinkin postauksiin on jo runsaasti odottamassa.

Muut sivuni

Islaminusko

Laajemmin tietoa kaikenlaisesta islamissa.

Perehdytys islamiin

Kurssimaisesti muutaman kerran kirjoituksen verran tietoa islamin perusteista: Jumalan ominaisuuksista, peruspilareista ja niiden tarkoituksesta. Lopussa kysymyksiä, joilla voi tarkistaa tietonsa. 

Hadith - kirjasto

Paljon perimätietoa, pieniä kertomuksia ja kuvauksia Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) elämästä ja sanomisista.

Koraanin oppiminen - Youtube-kanava

Opi lausumaan Koraania ja opi samalla mitä se tarkoittaa suomeksi - kuulet Koraanin lausuntaa, näet samalla transliteraation latinalaisilla aakkosilla ja suomenkielisen käännöksen.

Päivän hadith

Sanoja Allahin profeetalta Muhammadilta (rauha hänelle).

Siratinsilta - insta

Muistutus-tyylisesti islamin sanoman välittämistä ja islamilaista tietoa. Tätä voi tutkia myös selaimesta ja katsoa, vaikkei omistaisi insta-tiliä. 

Siratinsilta - blogspot

Tämä blogi, jota nyt luet, heh.

Muita suomenkieliset nykyään olemassaolevat sivustot

Viesti sinulle

Monipuolisesti tietoa islamista: pitkästi tietoa Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) elämästä, Koraanin suhteesta tieteeseen, vastauksia yleisimpiin islamiin kohdistuviin syytöksiin ja väärinkäsityksiin, naisten asemasta islamissa ja muistakin asioista.

Islamopas

Tietoa islamin perusteista, peruspilareista, Jumalan ominaisuuksista, jossain määrin samoista aiheista kuin Viesti sinulle-sivustossakin.

Tulevaisuus

Tietoa eri aiheista, kuten profeetoista ja rukoilusta; pdf-kirjasia muun muassa Jeesuksesta (rauha hänelle), lapsille suunnattu kirjanen islamista sekä keskustelufoorumi.

Tietoa islamista naisille

Koraanin jakeita ja haditheja, jotka jäävät paremmin mieleen visuaalisuuden ansiosta, satunnaisesti muutakin.

Paastokuukausi

Kaikkea paastoon liittyvää. 

Muistutuksia

Ei vain perusteita, vaan syvällisemmin tietoa islamista, rukouksen merkityksestä, sydämen puhdistamisesta, Jumalan ykseydestä, Jumalan muistelemisesta, syntien katumuksesta. 

Totuudentie

Syvällisemmin tietoa Jumalan palvonnan yksityiskohdista, uskonkappaleista, Koraanin tulkinnasta, uskovaisen moraalista ja muista vastaavista aiheista.

Muhammadin valo

Kirjoituksia sekä linkkejä islaminoppineiden pitämiin luentoihin.

Islam - Tampereen moskeija

Naisten oikeuksista islamissa ja tieteellisistä tosiseikoista Koraanissa.

Turun islamilainen yhdyskunta

"Tervetuloa Turun Islamilaisen Yhdyskunnan blogiin jossa käsittelemme muslimisivilisaation innovaatioita, suuria tiedemiehiä ja -naisia sekä myös aina silloin tällöin kulttuurikeskus-hankettamme."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti