torstai 3. elokuuta 2017

Oletko vai huono muslimi?

Muslimmatters.orgista

Synkkänä ja myrskyisänä yönä ihmismielen pimeässä luolassa Shaitaan sytytti leiritulen ja istuutui alas kertomaan tarinan - oikeastaan myytin. Se meni näin: 
Yhteen aikaan islam paljastettiin Profeetalle, joka oli lähes Jumalankaltaisen täydellinen. Hän jakoi sen ystäviensä kesken, jotka olivat kaikki yli-ihmisiä, joilla ei ollut mitään kiusallisia tai sopimattomia biologisia haluja. He toteuttivat sitä inspiroivalla omistautuneisuudella, intohimolla ja virheettömyydellä. 
Niistä ajoista on kulunut useita sukupolvia ja vain harvat etuoikeutetut kykenevät sisäistämään viisauden, hurskauden ja syntien virheettömän torjunnan, jonka islam vaatii. Loppu.

Shaitaan on mahdollisesti miljoonia vuosia vanha ja on pirun ovela. Hänen tavoitteensa päivän päätteeksi on saada meistä mahdollisimman monia Helvettiin kanssaan ja yksi tavoista, jolla hän tekee sen, on käyttää tätä myyttiä täydellisistä, vaivattomista muslimeista, jotka noudattavat islamia täydellisesti. 


Idea on yksinkertainen. Shaitaan sanoo: 


Tee kaikki täydellisesti tai lopeta, koska nolaat itsesi. 


Itseasiassa sinun kaltaisellasi ihmisellä ei ole mahdollisuuksia päästä Jannahiin. 


Oikeastaan, tapa vain itsesi. Ainakin se on ohi nopeammin. 

Hänen viestinsä oli niin salakavala, että ihmiset kaikkialla maailmassa luovuttivat yrittämästä olla parempia muslimeja, koska he lankeavat omiin olettamuksiinsa siitä, kuinka vaivatonta ja virheetöntä heidän islamin pitäisi olla. He yrittivät kovasti toteuttaa islamia ja he käyvät läpi liikkeitä, vaikka heidän sydämensä eivät ole mukana ja koska heistä tuntuu, että heitä revitään kahteen suuntaan, he otaksuvat tekevänsä jotain tekopyhää tai väärää ja he lopettavat kokonaan. 

Shaitaan haluaa sinun uskovan, että on luonnostaan uskonnollisia ihmisiä ja sitten on kaikki muut. Ja syy, miksi sinulla on vaikeaa, ei ole, koska hengellisyys on yksi ihmisen vaikeimmista kamppailuista, vaan koska et ole yksi kauniista ihmisistä. Joten sisko, joka kaipaa tuulenvirettä hiuksissaan, luopuu hijabista, koska tuntee elävänsä valheessa. Veli, joka ajaa partansa, koska tuntee, ettei ansaitse sitä, ennen kuin voi lopettaa marihuanan käytön. Kääntynyt, joka ei rukoile, ennen kuin on varma, että osaa kaikki sanat oikein. Kaikki nämä ovat "Luonnostaan hyvä muslimi" myytin onnistumistarinoita. He ovat muslimeja, jotka, sen sijaan, että ymmärtäisivät, että kamppailu on merkki kehityksestä, pitävät vaikeuksia merkkinä tappiosta. 


Shaitaan yrittää vakuuttaa sinua, että koska islamisi on vähemmän kuin täydellistä, olet epäonnistuja, jonka pitäisi luovuttaa. Todellisuudessa jokainen on synnintekijä ja nafsin jihad on jatkuvaa kamppailua kaikille. Parhaat ihmiset eivät ole ne, jotka tekevät syntiä, vaan ne, joiden synnit saavat heidät yrittämään kovemmin ja pyrkimään lähemmäs Allahia ensi kerralla. Jotkut ottavat suurta takapakkia tehtyään suuren synnin. Toisille ne ovat elämän muuttavia tapahtumia, jotka ovat merkki päättömyyden loppumisesta ja Allahin suosion tavoittelun alkamisesta. 

Jokainen muslimi on yhdistelmä onnistumisia ja epäonnistumisia mitä tulee heidän uskonnon harjoitukseen. Joten synnintekijänä, olet mahtavassa seurassa! Jos kaikki kaltaisesi ottaisivat Shaitaanin neuvosta vaarin ja tappaisivat itsensä, olisimme kaikki kuolleita. 


"Oi, palvelijani, teette syntiä päivin ja öin, ja annan kaikki synnit anteeksi, joten tavoitelkaa anteeksiantoani ja annan teille anteeksi.


- ote Hadith Qudsista 

Shaitaan haluaa sinun uskovan, että tästä testistä pääsee läpi vain 100 % täysillä pisteillä, muu on epäonnistumista. Mutta jo uskot häntä, se on loukkaus Allahia kohtaan. Miten? Allah on Kaikkein Armollisin, Kaikkein Anteeksiantavin - Kaikkein Rakastavin, Kaikkein Suopein, Kaikkein Hyväntahtoisin - Hän yksin on saavuttanut täydellisyyden ja Kaikkitietävänä Hän tietää miten ja mistä meidät on tehty, joten millä hullulla logiikalla Hän armottomasti rankaisisi meitä siitä, ettemme saavuta standardeja, josta Hän parhaiten tietää, ettemme voi sitä saavuttaa? 


Shaitaan voi lisätä: no, okei, Allah on paras. Mutta et voi kuvitella, että pääset Jannahiin tuolla vanhalla sielullasi. Oletko nähnyt nafsisi tilan? Se on huonossa jamassa, kamu. 

Jos luulet olevasi niin huono, ettei Allah voi antaa sinua anteeksi, aliarvioit pahan kerran Allahin kyvyn antaa anteeksi. Se vihjaa, että pienenpieni kuolevaisen kykysi tehdä syntiä, olisi suurempi kuin Allahin kyky antaa anteeksi. Älä loukkaa Allahia. 

Anas (olkoon Allahin armo hänen kanssaan) kertoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: 


"Allah Kaikkivaltias sanoi 


Oi, Adamin poika, niin kauan kun kutsut minua ja pyydät minulta, annan sinulle anteeksi, mitä olet tehnyt, enkä ota huomioon niitä. 

Oi, Adamin poika, vaikka syntisi ulottuisivat pilviin saakka, jos pyytäisit sitten anteeksiantoani, antaisin sinulle anteeksi. 

Oi, Adamin poika, vaikka tulisit minulle syntiesi kanssa, jotka olisivat melkein yhtä suuria kuin maa ja sitten kohtaisit Minut, liittämättä kumppaneita Minuun, antaisin sinulle melkein yhtä suuren anteeksiannon kuin se." 

Kertonut at-Tirmidhi (kertonut myös Ahmad ibn Hanbal). Sen kertojaketju on hyvässä kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti