lauantai 6. lokakuuta 2012

Bukharin haditheja, vol 1, kirja 2, hadithit 16-22, 25-34 ja 36-44

Kirja 2 hadithit 16-22, 25-34, 36-44

Anas kertoi: Profeetta (rauha hänelle) sanoi, "Ansarin (auttajien) rakastaminen on merkki uskosta ja Ansarin vihaaminen merkki tekopyhyydestä."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 16)

'Ubada bin As-Samit sanoi: Ne, jotka ottivat osaa Badrin taisteluun ja olivat Naqib (kuuluivat kuuden henkilön ryhmään) lupasivat Al-'Aqaban yönä: Allahin apostoli sanoi, että kun ryhmä hänen seuraajiaan oli hänen ympärillään, hän sanoi, "Vannokaa kuuliaisuutta minulle, että

1. Ette palvele mitään muuta Allahin rinnalla.
2. Ette varasta.
3. Ette harjoita kiellettyä sukupuolista kanssakäymistä.
4. Ette surmaa lapsianne.
5. Ette syytä ketään sellaisesta, mitä hän ei ole tehnyt (levitä sellaista syytöstä ihmisten keskuudessa).
6. Ette ole tottelemattomia kun teitä käsketään tekemään hyvä teko.

Profeetta (sallalahu aleihi wassalam): "Allah palkitsee teistä jokaisen, joka täyttää lupauksensa. Ja joka syyllistyy näistä mihinkään (paitsi ensimmäiseen) ja saa rangaistuksen tässä maailmassa, se rangaistus sovittaa kyseisen synnin. Ja jos joku syyllistyy mihinkään niistä, ja Allah peittää hänen syntinsä, jää Hänen päätettäväkseen, antaako hän anteeksi vai rankaiseeko Hän (Tuonpuoleisessa). 'Ubada bin As-Samit lisäsi: "Niin me vannoimme kuuliaisuutta noissa asioissa."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 17)

Abu Said Al-Khudri kertoi: Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Tulee aika jolloin muslimin paras omaisuus on la
mmas, jonka hän ottaa vuorten huipulle ja sateiden paikkoihin (laaksoihin) paetakseen uskontonsa kanssa kärsimyksiltä.
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 18)

'Aisha kertoi: "Aina kun Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalam) käski muslimeja tekemään jotain, hän käski heidän tehdä asioita, jotka olivat heille helppoja (heidän voimiensa mukaan). He sanoivat, "Oi Allahin apostoli! Emme ole kuin sinä. Allah on antanut sinulle anteeksi menneisyytesi ja tulevaisuutesi synnit." Joten Allahin apostoli suuttui ja se näkyi hänen kasvoiltaan. Hän sanoi, "minä olen kaikkein Jumalaa pelkääväisin ja tunnen Allahin paremmin kuin kukaan teistä."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 19)

Anas kertoi: Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi, se johon seuraavat kolme ominaisuutta sopivat, omaa uskon riemun sydämessään:
1. Se, jolle Allah ja Hänen apostolinsa tulevat rakkaammiksi kuin mikään muu.
2. Se, joka rakastaa toista ihmistä, ja rakastaa tätä vain Allahin tähden.
3. Se, joka vihaisi kääntymistä ateismiin (epäuskoon) yhtä paljon kuin vihaisi tulla heitetyksi tuleen."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 20 [sama kuin 15])

Abu Said Al-Khudri kertoi: Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi, "Aina kun Paratiisin ihmiset astuvat Paratiisiin ja Helvetin ihmiset astuvat Helvettiin, Allah määrää ne, joilla on sinapinisiemenen verran uskoa sydämessään, pois Helvetistä. Joten heidät otetaan pois sieltä, mutta sitten he mustenevat (korventuvat). Sitten heidät laitetaan Haya' (jokeen) tai Hayat (elämä) (kertoja ei tiedä, kumpaan), ja heidät elvytettän kuin siemen, joka kasvaa läheisen tulvivan kanavan äyräissä. Ettekö näe, että se tulee ulos keltaisena ja kiertyneenä."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 21)

Abu Said Al-Khudri kertoi: Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Kun nukuin, näin (unessa) ihmisiä, joilla oli paidat, joista osa ulottui vain rintoihin, osa oli vielä lyhyempiä. Umar bin Al-Khattabilla oli paita, jota hän raahasi (paita oli niin pitkä, että laahasi perässä)." Ihmiset kysyivät, "miten sinä tulkitset tämän, oi Allahin apostoli?" Hän (Profetta) sanoi, "se (ne paidat) on uskonto."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 22)

Abu Huraira kertoi: Allahin apostolilta kysyttiin, "Mikä on paras teko?" Hän vastasi, "Uskoa Allahiin ja Hänen lähettilääseensä". Kysyjä kysyi seuraavaksi: "Mikä on seuraavaksi paras?" Hän vastasi, "osallistua jihadiin Allahin tähden". Sitten kysyjä kysyi: "Mikä on seuraavaksi paras teko?" Profeetta vastasi: "Tehdä hajj (pyhiinvaellus Mekkaan)."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 25)

Sa'd kertoi: Allahin apostoli jakoi Zakatia ihmisjoukon keskuudessa kun istuin siellä, mutta Allahin apostoli ei antanut mitään yhdelle miehelle, josta pidin eniten.
Kysyin, "Oi Allahin apostoli? Miksi ohitit hänet? Allahin nimeen, sanon, että hän on uskollinen Jumalan Palvoja."
Profeetta kommentoi: "Tai pelkästään muslimi." 
Olin hiljaa vähän aikaa, mutten voinut olla toistamatta kysymystäni sen takia mitä tiesin hänestä (että tuo mies oli hurskas uskova). Ja sitten kysyit Allahin apostolilta, "miksi ohitit hänet? Allahin nimeen! Hän on uskollinen Jumalan palvoja!" Profeetta vastasi taas, "tai pelkästään muslimi." Enkä voinut olla toistamatta kysymystäni sen takia mitä tiesin hänestä. Sitten Profeetta vastasi, "Oi, Sa'd! Annan yhdelle ihmiselle, kun toinen olisi minulle rakkaampi, koska pelkään, että Allah heittää tuleen kasvot edellä tämä yhden ihmisen."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 26)


 'Abdullah bin 'Amr kysyi: Eräs ihminen kysyi Muhammedilta (sallalahu aleihi wassalam): "Millaiset teot ovat islamissa hyviä?" Hän vastasi: "Ruokkia köyhät ja tervehtiä niitä, joita tuntee ja niitä, joita ei tunne."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 27)
Ibn 'Abbas kertoi: Profeetta sanoi: "Minulle näytettiin Helvetin tuli ja suurin osa sen kärsijöistä oli naisia, jotka olivat kiittämättömiä." Kysyin, "Eivätkö he uskoneet Allahiin?" (tai olivatko he kiittämättömiä Allahia kohtaan?) Hän vastasi, "he ovat kiittämättömiä miehilleen ja kiittämättömiä palveluksista ja hyvistä teoista (hyväntekeväisyydestä), jota heille tehtiin. Jos olet aina ollut hyvä (hyväntahtoinen) yhdelle heistä ja sitten hän näkee sinussa jotain mistä ei pidä, hän sanoo, 'En ole koskaan saanut mitään hyvää sinulta."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 28)

Al-Ma'rur kertoi: Ar-Rabadhalla tapasin Abu Dharin, joka piti kaapua, ja hänen orjansa piti yllään samanlaista. Kysyin, miksi. Abu Dhar vastasi, "Pahoinpitelin ihmistä haukkumalla hänen äitiään rumasti". Profeetta sanoi, "Oi Abu Dhar, pahoinpitelitkö sinä häntä haukkumalla hänen äitiään rumin sanoin? Sinussa on silti tietämättömyyttä. Orjasi ovat veljiäsi ja Jumala on laittanut heidät alaisiksesi. Joten, kellä ikinä onkaan veljensä alaisenaan, hänen tulee ruokkia tämä sillä, mitä tämä syö ja vaatettaa hänet, kuten tämä pukeutuu. Älä pyydä orjiasi tekemään sellaista, mitä he eivät jaksa tehdä, ja jos pyydät, auta heitä."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 29)

Al-Ahnaf bin Qais kertoi: "Kun olin menossa auttamaan tätä mieltä ('Ali Ibn Abi Talibia), Abu Bakra tapasi minut ja kysyi: 'Minne olet menossa?' Vastasin: 'Olen menossa auttamaan tuota ihmistä'. Hän sanoi: 'Mene takaisin, sillä olen kuullut Allahin apostolin sanovan, »Kun kaksi muslimia tappelee toisiaan vastaan miekoilla, molemmat murhaavat, niin totisesti kuin murhaajat joutuvat Helvettiin.» Sanoin, 'oi Allahin apostoli! Se on hyvä murhaajan takia (että tappaja joutuu Helvettiin), mutta entä murhattu?' Allahin apostoli vastasi, 'Hänellä oli totisesti aikomus murhata toverinsa.'"
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 30)

'Abdullah kertoi: "Kun seuraava Jae paljastettiin: 'Ne, jotka uskovat eivätkä pimennä uskoaan väärillä teoilla, pysyvät levollisina ja nauttivat oikeata Johdatusta' (6:82), Allahin apostolin (sallalahu aleihi wassalamu) seuralaiset kysyivät, 'Kuka meidän keskuudessamme ei ole tehnyt vääryyttä?' Allah paljasti: 'Ei epäilystäkään, muiden palvominen Allahin rinnalla on suuri vääryys.'"
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 31)

Abu Huraira kertoi: "Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi, 'Tekopyhän merkkejä on kolme:
1. Milloin hän puhuu, hän kertoo valheen.
2. Milloin hän lupaa, hän rikkoo lupauksen.
3. Jos luotat häneen, hän osoittautuu epärehelliseksi. (Jos uskot jotain hänen haltuunsa, hän ei palauta sitä.'"
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 32)

'Abdullah bin 'Amr kertoi: "Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi: 'Jolla on seuraavat neljä piirrettä, on puhtaasti tekopyhä, ja jolla on yksi seuraavasta neljästä piirteestä, hän on tekopyhä, kunnes luopuu siitä ominaisuudesta.
1. Kun häneen luotetaan, hän pettää luottamuksen.
2. Kun hän puhuu, hän valehtelee.
3. Kun hän tekee sopimuksen, hän osoittautuu petolliseksi.
4. Kun hän riitelee, hän käyttäytyy hyvin varomattomasti, pahasti ja hänen käytöksensä on loukkaavaa."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 33)

Abu Huraira kertoi: "Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi: "Joka rukoilee Qadrin yönä vilpittömällä uskolla ja toivoen saavuttavansa Allahin palkintoja (eikä esittääkseen muiden edessä), kaikki hänen menneisyytensä synnit annetaan anteeksi."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 34) 

Abu Huraira kertoi: "Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi: "Joka rukoilee Ramadanin öinä vilpittömällä uskolla ja toivoen saavuttavansa Allahin palkintoja (eikä esittääkseen muiden edessä), kaikki hänen menneisyytensä synnit annetaan anteeksi."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 36) 

Abu Huraira kertoi: "Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi: "Joka paastoa Ramadanin vilpittömällä uskolla ja toivoen saavuttavansa Allahin palkintoja, kaikki hänen menneisyytensä synnit annetaan anteeksi."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 37)

Abu Huraira kertoi, että Profeetta Muhammed (saas) sanoi:
"Uskonto on hyvin helppoa ja joka polttaa itsensä loppuun uskonnossaan, ei pysty jatkamaan samalla tavalla. Joten sinun ei tulisi olla äärimmäisyyksiin menevä, mutta yritä olla lähellä täydellisyyttä ja ota vastaan hyviä asioita, joista tulet palkituksi, ja hanki voimaa palvontateoilla aamuisin, öisin."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 38)

Abu Huraira kertoi, että Profeetta Muhammed (saas) sanoi: "Jos kukaan teistä kohentaa islamin harjoittamistaan (seuraa tiukasti), hänen hyvät tekonsa palkitaan 10 kertaa 7000 kertaa jokaisesta hyvästä teosta ja pahat teot arvioidaan niin kuin ne ovat."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 39)

Abu Huraira kertoi: "Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Jos joku teistä kohentaa (seuraa tarkkaan) islaminuskoaan, hänen hyvät tekonsa palkitaan kymmenen kertaa seitsemäntuhatta kertaa jokaisesta hyvästä teosta ja pahat teot kirjataan niin kuin ne ovat."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 40)

'Aisha kertoi: Kerran Profeetta (saas) tuli, kun nainen oli istumassa kanssani. Hän sanoi, "kuka hän on?" Vastasin: "Hän on se-ja-se, ja kerroin naisen ylenmääräisestä rukoilusta. Profeetta sanoi paheksuvasti, "tee hyviä tekoja voimavarojesi mukaan (rasittamatta itseäsi liikaa), kuten Allah ei väsy (antamaan palkintoja), mutta (totisesti) te väsytte ja paras (palvonnan)teko Allahin silmissä on sellainen, jota tehdään säännöllisesti."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 41)

Anas kertoi: Profeetta (saas) sanoi: "Kuka tahansa, joka sanoo, 'millään ei ole oikeutta tulla palvotuksi, paitsi Allahilla' ja jolla on sydämessään hyvää (uskoa) sinapinsiemenen painon verran, hänet otetaan pois Helvetistä." Hän sanoi tämän kolme kertaa. 
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 42)

'Umar bin Al-Khattab kertoi: "Kerran juutalainen sanoi minulle, "oi uskovaisten johtaja! Teidän pyhässä kirjassanne on jae, jota te kaikki (muslimit) luette, ja jos se olisi paljastettu meille, olisimme ottanet juhlapäiväksemme sen päivän, jona jae paljastettiin". 'Umar bin Al-Khattab kysyi: "Mikä se jae on?" Juutalainen vastasi, "Tänä päivänä Minä olen saattanut täydelliseksi teidän uskontonne ja sallinut mielisuosioni ylenpalttisesti tulla teidän osaksenne, olen armossani antanut Islaamin teidän uskonnoksenne." (5:3) 'Umar vastasi: "Ilman epäilystäkään, tiedämme missä milloin tämä jae paljastettiin Profeetalle. Se oli perjantai ja Profeetta seisoi 'Arafatilla (Hajj'n päivänä)."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 43)

Talha bin 'Ubaidullah kertoi: Allahin apostolin luo tuli Najdista mies, jolla oli hoitamaton tukka, ja me kuulimme hänen kovan äänensä, mutta emme ymmärtäneet, mitä hän puhui, ennen kuin hän tuli lähemmäs ja saimme tietää, että hän kyseli islamista. Allahin apostoli sanoi, "sinun täytyy tehdä rukoukset täydellisesti viisi kertaa päivän ja yön aikana (24 tunnin)". Mies kysyi, "onko enempää (rukoilemista)?" Allahin apostoli vastasi, "ei, mutta jos haluat, voit rukoilla Nawafil-rukouksia." 
Allahin apostoli sanoi vielä: "Sinun pitää paastota Ramadan-kuukausi."
Mies kysyi, "onko enempää paastoamista?" Allahin apostoli vastasi, "ei ole, mutta voit tehdä vielä Nawafil-paastoja, jos haluat". Allahin apostoli sanoi sitten, "sinun täytyy maksaa Zakat (pakollinen almuvero)." Mies kysyi vielä, "onko muuta Zakatia, mitä minun pitää maksaa?" Allahin apostoli vastasi, "ei, paitsi, jos haluat ihan itse antaa almuja". 
Sitten mies vetäytyi sanoen: "Allahin tähden! En aio tehdä enempää enkä vähempää kuin tämän."
Allahin apostoli sanoi, "jos se on totta, mitä hän sanoi, hän onnistuu (ts. pääsee Paratiisiin)."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 44)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti