maanantai 31. joulukuuta 2012

9 todistetta, että Profeetta Muhammed oli oikea profeetta


Kirjoittanut: `Abdul Rahman `Abdul Khaliq
kääntänyt: Kattila-Mauri

1. Muhammad (olkoon Allahin armo ja siunaukset hänen kanssaan) kasvoi käymättä kouluja, hän ei missään elämänsä vaiheessa oppinut lukemaan eikä kirjoittamaan. Kaikkien ihmistensä keskuudessa hänet tunnettiin totuudellisena ja luotettavana. Ennen ilmestysten saamista, hänellä ei ollut aiempaa tietoa Uskonnosta tai mistään aikaisemmin lähetetyistä Viesteistä. Hän eli sillä tavalla tietämättömänä 40 ensimmäistä vuottaan. Ilmestykset tulivat sitten Muhammadille Koraanin, joka meillä nyt on käsissämme, kanssa. Tämä Koraani mainitsee useimmat kertomukset, jotka löytyvät aikaisemmista kirjoituksista, kertoen meille noista tapahtumista hyvin yksityiskohtaisesti kuin hän olisi todistanut niitä. Nämä kertomukset tulivat prikulleen niin kuin ne ovat löydettävissä Toorasta, joka lähetettiin alas Moosekselle ja Evankeliumissa, joka lähetettiin alas Jeesukselle. Sen enempää juutalaiset kuin kristitytkään eivät kyenneet uskomaan mitään, mitä hän sanoi.

2. Muhammad (olkoon Allahin armo ja siunaukset hänen kanssaan) ennusti kaiken, mitä hänelle ja hänen yhteisölleen tapahtui hänen jälkeensä, liittyen voittoon, Chosroesin (Persian Zoroastrialaiten kuninkaiden kuninkaallinen nimike) tyrannivaltakuntien häviämiseen, ja Caesariin, ja islamiin valtapitäviin ympäri maailmaa. Nämä tapahtumat sattuivat täsmälleen kuten Muhammed ne kertoi, kuin hän olisi lukenut tulevaisuutta kuin avointa kirjaa.
3. Muhammad (olkoon Allahin armo ja siunaukset hänen kanssaan) toi myös arabian kielisen Koraanin, joka on kaunopuheisuuden ja selkeyden huippu. Koraani haastoi hänen aikansa kaunopuheiset ja sujuvasti puhuvat arabit, jotka alun perin uskoivat häneen, tuottamaan samanlaista tekstiä kuin Koraani. Kaunopuheiset arabit eivät kyenneet kilpailemaan Koraanin kanssa. Tähän päivään mennessä kukaan ei ole rohjennut koskaan väittää luovansa tekstiä, joka olisi samalla tasolla tai edes lähes samalla tasolla Koraanin kanssa järjestyksessä, armossa, kauneudessa ja loistossa.

4. Tämän Ylevän Profeetan elämä oli täydellinen esimerkki siitä, mitä on olla rehti, lempeä, totuudellinen, rohkea, antelias, kaukana kaikista pahoista ominaisuuksista ja askeettinen kaikissa maallisissa asioissa, pyrkien vain palkintoon Tuonpuoleisessa. Kaikissa teoissaan hän osoitti tietoisuutta Allahista ja pelkoa Allahista.

5. Allah iskosti suuren rakkauden Muhammadiin (rauha hänelle) kaikkien niiden sydämiin, jotka uskoivat ja tapasivat hänet. Tämä rakkaus oli niin suurta, että kaikki hänen seuralaisensa olivat valmiita uhraamaan itsensä, äitinsä tai isänsä hänen vuokseen. Tänä päivänäkin ne, jotka uskovat Muhammadiin, kunnioittavat ja rakastavat häntä. Kuka tahansa, joka uskoo hänen, voisi maksaa lunnaiksi oman perheensä ja omaisuutensa nähdäkseen hänet edes kerran.

6. Kukaan ihminen historiassa millään alalla ei ole elänyt sellaista elämää kuin  Muhammad, joka on historian koko vaikutusvaltaisin ihminen. Koko maailmassa ei ole ketään, jota häneen uskovat ihmiset ajattelisivat aamulla ja illalla ja lukuisia kertoja pitkin päivää. Muhammadia ajatellessaan uskovat pyytävät Allahia siunaamaan häntä. He tekevät niin sydän täynnä rakkautta häneen.

7. Ketään ihmistä maailmassa ei seurata kaikissa hänen teoissaan kuten Muhmmadia. Ne, jotka uskovat häneen, nukkuvat, kuten hän nukkui, peseytyvät, kuten hän peseytyi; he noudattavat hänen tapaansa siinä, miten he syövät, juovat ja pukevat itsensä. Kaikilla elämänsä osa-alueilla Muhammadiin uskovat noudattavat hänen jakamiaan opetuksia ja polkua, jota hän kulki eläessään. Kaikissa sukupolvissa meidän päiviimme asti, tähän Upeaan profeettaan uskovat noudattavat täysin hänen opetuksiaan. Jotkut jopa niin paljon, että haluavat seurata ja noudattaa Profeetan tapoja henkilökohtaisissa asioissa, joihin Allah ei ole käskenyt heitä. Esimerkiksi jotkut syövät vain niitä tiettyjä ruokia tai pitävät vain niitä tiettyjä vaatteita, joista Lähettiläs piti.
Kaikki ne, jotka uskovat Muhammadiin, toistavat niitä Allahin ylistyksiä, erityisiä rukouksia, joita hän sanoi kaikkien tekojensa aikana pitkin päivää ja yötä, kuten: mitä hän sanoi tervehtiessään ihmisiä, astuessaan taloon ja poistuessaan sieltä, astuessaan moskeijaan ja poistuessaan sieltä, astuessaan kylpyhuoneeseen ja poistuessaan sieltä, mennessään nukkumaan ja herätessään, nähdessään uuden kuun, nähdessään uuden hedelmän puussa, syödessään, juodessaan, pukeutuessaan, ratsastaessaan, matkustaessaan, palatessaan matkalta, jne. Kaikki ne, jotka uskovat Muhammadiin, suorittavat minuutin tarkuudella rukoukset, paastoavat, maksavat almuveroa ja tekevät pyhiinvaelluksen - täsmälleen kuten Ylevä Lähettiläs (rauha hänelle) opetti ja teki. Kaikki tämä antaa uskovien elää elämäänsä kaikilla elämän osa-alueilla, kuten Profeetta esimerkillään osoitti.

8. Koko tässä maailmassa ei ole ketään ihmistä, jota olisi rakastettu, kunnioitettu, arvostettu ja toteltu kaikissa asioissa, pienissä ja isoissa, kuten tätä Ylevää Profeettaa.

9. Tähän päivään asti Maan ihmiset kaikkina aikoina ovat seuranneet tätä Ylevää Profeettaa kaikista roduista, väreistä ja kansoista. Monet hänen seuraajistaan olivat ennen kristittyjä, juutalaisia, pakanoita, epäjumalanpalvojia tai ilman uskontoa. Jotkut niistä, jotka valitsivat seurata häntä, tunnettiin viisaudestaan, pohdiskelustaan ja kaukokatseisuudestaan. He päättivät seurata Profeettaa todistettuaan hänen totuudellisuutensa ja nähtyään todisteet hänen ihmiestään. He eivät päättäneet seurata Muhammadia pakotettuina tai painostettuina tai koska omaksuivat isiensä ja äitiensä tavat. Monet Profeetan (rauha hänelle) seuraajista valitsivat hänen polkunsa, kun islam oli vielä heikko, kun muslimeja oli hyvin vähän ja heitä vainottiin pahasti. He eivät ryhtyneet siihen saadakseen materiaalista hyötyä. Monet heistä kärsivät uskomattoman pahoista vaikeuksista ja vainosta, koska seurasivat Profeettaa (rauha hänelle). Kaikesta siitä kärsimyksestä ja vainosta huolimatta he eivät luopuneet uskonnosta. Kaikki tämä ososittaa selvästi, että Profeetta oli todella ja oikeasti Allahin lähettiläs, ja ettei hän ollut vain joku, joka väitti olevansa profeetta tai puhui Allahista ilman tietoa.

2 kommenttia: