lauantai 22. joulukuuta 2012

Tieteelliset tosiseikat Koraanissa

Koraanin ihmeitä

Nämä tekstit on kirjoittanut Harun Yahya-niminen veli ja Kattila Mauri-niminen sisko on ne suomentanut. Klikkaamalla kutakin otsikkoa pääset halutessasi tutustumaan siihen alkuperäiseen englanninkieliseen artikkeliin. Niissä on myös kuvia, joita en ole tähän laittanut. Olen lihavoinut joitain kohtia oman mieleni mukaan. Yritin miettiä, mitkä näistä tekivät minuun suurimman vaikutuksen, mutta nimeäminen oli mahdotonta, koska kaikki ovat ihmeitä. Näitä tulee mahdollisesti sitten lisää, insha'Allah.

Jumala on myös luonut kaikki eläimet vedestä. Niiden joukossa on sellaisia, jotka ryömivät vatsallaan, sellaisia, jotka kulkevat kahdella jalalla, ja sellaisia, jotka kulkevat neljällä jalalla. Jumala luo mitä haluaa. Totisesti Jumalalla on valta kaiken yli.
24:45

Eivätkö uskottomat huomaa, että taivaat ja maa olivat sulkeutuneet, kunnes Me erotimme ne toisistansa? Vedestä Me olemme luonut kaikki elolliset olennot. Eivätkö he sittenkään usko?
21:30

Juuri Hän on luonut ihmisen vedestä ja antanut hänelle sukulaisuus- sekä aviositeet, sillä Herrasi on mahtava.
25:54

Kun katsomme näitä jakeita, joissa kerrotaan ihmisten ja muiden elävien olentojen luomisesta vedestä, näemme selvästi ihmeen. Yksi ihme on se, miten elämä onkaan lähtöisin vedestä. Tämä tieto, joka Koraanissa on selkeästi ilmoitettu, ihmisten oli mahdollista saada tietää vasta yli tuhat vuotta myöhemmin, kun mikroskooppi keksittiin.

Tietosanakirjoissa kerrotaan usein, että vesi on orgaanisten aineiden tärkein osa ja että 50-90 % elollisten olentojen painosta koostuu vedestä. Ja, standardieläimien solujen solulimasta 80 % on vettä. Tietokirjoissa analysoidaan solulimaa ja sen ulkomuotoa yli tuhat vuotta sen jälkeen, kun se paljastettiin Koraanissa. On mahdotonta, että tämä fakta, jonka tieteellinen yhteisö on nyt hyväksynyt tosiasiaksi, olisi tiedetty kun Koraani kirjoitettiin. Koraanissa se kuitenkin kerrottiin 1400 vuotta ennen kuin ihmiset saivat tietää siitä.
Totisesti teille on karjastannekin opetus. Me annamme juomaa Teille sen sisälmyksistä, siitä, mitä niiden suolisto ja veri sisältää, puhdasta maitoa, joka tuntuu juodessa suloiselta.
16:66

Perusmateriaalit, jotka ravitsevat kehoa, tulevat kemiallisista muutoksista ruoansulatusjärjestelmässä. Nämä ruokaa sulattavat aineet kulkevat suoliseinämien läpi verenkiertoon. Verenkierron seurauksena ravintoaineet pääsevät ihmisen tärkeisiin elimiin.

Kuten muutkin ruumiin kudokset, maitorauhaset tulevat ravituiksi veren tuomilla ravinteilla. Veri siis näyttelee tärkeintä roolia ravinnon keräämisessä ruoasta. Maito erittyy maitorauhasista kaikkien näiden vaiheiden jälkeen ja sen ravintoarvot ovat erittäin korkeat.

Ihminen ei voi suoraan käyttää puoliksi sulanutta ruokaa eläimen vatsassa, eikä eläimen verta. Niiden tai niiden sekoitusten käyttö voi jopa johtaa vakavaan sairauteen tai kuolemaan. Kiitos äärimmäisen monimutkaisen biologisen järjestelmän, jonka Allah on luonut, Allah tarjoaa ihmisille puhdasta ja terveellistä ruokaa näistä nesteistä.

Näin on siksi, koska se muodostuu seurauksena sulaneen ruoan päätymisestä vereen. Ravinteikas maito tuotetaan siis verestä, jota ei voida suoraan käyttää, ja osittain sulatetusta ruoasta.

Maidon muodostuminen itsessään on mieletön luomakunnan ihme. Toinen ihme on, että niin yksityiskohtaista tietoa sen muodostumisesta kerrotaan Koraanissa.

Kuten voimme huomata, suura an-Nahlissa kerrotaan maidon biologisesta muodostumisesta samat asiat, jotka moderni tiede on selvittänyt ja todennut. On melkoisen selvää, että siihen aikaan kun Koraani paljastettiin, ihmisillä ei ollut tällaista yksityiskohtaista tietämystä eläinten ruoansulatusjärjestelmästä.


Kun Koraanissa sanotaan, että Jumalalle on helppoa tuoda ihminen takaisin elämään kuoleman jälkeen, korostetaan erityisesti ihmisen sormenjälkiä.

Kyllä, Me kykenemme uusimaan täydellisesti hänen sormensakin. 
75:4

Sormen jälkien korostamisella on erityinen merkitys. Näin on, koska sormenjäljen muoto ja yksityskohdat ovat jokaisella erilaisia. Kaikilla ihmisillä, jotka elävät tai ovat koskaan eläneet, on oma, yksilöllinen sormenjälkensä. Jopa identtisillä kaksosilla, joilla on hyvin samanlainen DNA, on erilaiset sormenjäljet. Sormenjäljet saavuttavat lopullisen muotonsa ennen syntymää ja ne pysyvät samanlaisina läpi elämän - vain pysyvät arvet muuttavat niitä. Tämän takia sormenjälkiä pidetään erittäin tärkeinä todisteina henkilöllisyydestä. Sormenjälkitiedettä on käytetty erehtymättömänä menetelmänä selvitettäessä ihmisten henkilöllisyyksiä.

On tärkeää tietää, että näistä sormenjälkien ominaisuuksista saatiin tietää vasta 1800-luvun lopulla. Sitä ennen ihmiset pitivät sormenjälkiä aivan tavallisina kuvioina, eivätkä ajatelleet niillä olevan mitään erityistä merkitystä tai pitäneet niitä tärkeinä. Koraanissa Allah kuitenkin korostaa sormenpäitä, mihin kukaan ei kiinnittänyt huomiota siihen aikaan, kun Koraani paljastettiin ihmisille, ja se kiinnittää meidän huomiomme niiden tärkeyteen. Tämä tärkeys on ymmärretty täysin vasta nykypäivänä.
Koraanissa Allah paljastaa ihmisen luomisen olevan ihme. Allah loi ensimmäisen ihmisen muovailemalla hänet savesta ja puhaltamalla häneen sielun:
Kun Herra sanoi enkeleille: »Totisesti, tahdon luoda kuolevaisen ihmisen maan tomusta,  ja kun olen tehnyt hänet täydelliseksi sekä puhaltanut häneen henkeni, langetkaa kasvoillenne luvaten hänelle kuuliaisuutta! »
38:71-72

Vaatikaa heitä vastaamaan, hekö vankemmin ovat luotuja vai ne, jotka Me olemme luonut. Totisesti Me loimme (omamme) vahvasta savesta. 
37:11

Kun ihmiskehoa tutkitaan tänä päivänä, huomataan, että siinä on monia samoja aineita kuin maassa. Elävät kudokset sisältävät 95 % hiiltä, vetyä, happea, typpeä, fosforia ja rikkiä, yhteensä 26:ta erilaista elementtiä. (Niin Kevin Griffin kertoo kirjassaan "The Elemental Composition of Life".) Toisessa Koraanin jakeessa meille kerrotaan:


Totisesti muovailimme ihmisen puhtaasta savesta. 
23:12
Arabian kielinen sana "sulala", joka on käännetty tässä "puhtaaksi",  tarkoittaa "tyypillistä esimerkkiä, perusolemusta, tärkeää piirrettä". Kuten huomaamme, Koraanissa 1400 vuotta sitten paljastettu tieto vahvistaa sen, mitä moderni tiede meille kertoo: samat aineet, joita löytyy maasta, löytyy ihmiskehosta.
(Artikkelissa on myös kaavio, josta käy ilmi mm. 70 kiloisessa ihmisessä on 43 000:n gramman painosta happea, 30 gramman painosta silikonia, 6300 grammaa vetyä...)Ja Herrasi antaa käskynsä myös mehiläiselle, sanoen: »Valmista itsellesi pesiä vuoriin ja puihin ja siihen, minkä ihmiset rakentavat. Syö sitten kaikkia hedelmiä ja liiku Herrasi osoittamilla teillä.» Mehiläinen erittää väriltään vaihtelevaa juomaa, joka on lääkettä ihmisille. Totisesti, tässä on merkki niille, jotka ajattelevat. 
(16:68-69)

Tarhamehiläisyhdyskunnassa, jossa kullekin monista mehiläisistä on määrätty oma erityinen tehtävänsä, ainoa poikkeus on koiraspuolinen tarhamehiläinen.
Koiraat eivät osallistu pesän puolustamiseen tai sen siistimiseen, ruoan keräämiseen tai hunajakennon tai hunajan valmistamiseen. Koirasmehiläisten ainoa tehtävä pesässä on kuningatarmehiläisen täyttäminen mehiläisvauvoilla.

Työläismehiläiset kantavat raskaita taakkoja pesään. Vaikka he ovat naaraita kuten kuningatar, heidän munasarjansa eivät ole "kypsiä". Tämä aiheuttaa heille hedelmättömyyden. Heillä on lukuisia tehtäviä: pesän siivoaminen, toukista huolehtiminen, kuningattaren ja koirasmehiläisten ruokkiminen, hunajan tuottaminen, hunajakennon rakentaminen ja kunnostaminen, pesän tuulettaminen ja vartioiminen, tarvikkeiden, kuten siitepölyn, veden ja pihkan kerääminen ja niiden varastoiminen pesään.

Arabian kielessä verbejä voidaan käyttää kahdella tavalla. Näillä käyttötavoilla on mahdollista määrittää, onko lauseen subjekti (tekijä) mies- vai naispuolinen. Tässä jakeessa verbit, alleviivatut sanat, tarkoittavat naispuolista. Koraani ilmoittaa, että mehiläiset, jotka tekevät työtä ja valmistavat hunajaa, ovat naaraita.

Me emme saa unohtaa, että tällaista faktaa tarhamehiläisistä oli mahdotonta tietää Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) aikoina. Allah on kuitenkin tuonut esiin tällaisen faktan ja osoittanut meille jälleen yhden Koraanin ihmeen.


Sinä näet myös vuoret ja luulet niiden olevan lujasti paikoillaan, mutta ne häipyvät pois kuin vaeltavat pilvet; niin on ne Jumala asettanut, Hän, joka kaikelle on antanut täydellisen muodon. Totisesti, Hän tietää, mitä te teette.
27:88

Koraani korostaa, että maa ei vain pyöri, vaan sen pyörimisellä on myös suunta. 3500-4000 metrin korkeudessa olevat pilvet liikkuvat aina lännestä itään. Tämän takia lännessä yleensä katsotaan säätilaa meteorologien ennustuksista.

Mutta jos he olisivat uskoneet ja karttaneet pahaa, niin olisi palkkio Jumalalta ollut parempi. Jospa he vain tietäisivät sen! 

2:103

Etkö tiedä, että taivasten ja maan yliherruus kuuluu Jumalalle? Paitsi Jumalaa ei teillä ole ketään suojelijaa eikä auttajaa. 
2:107
Pääsyy, miksi pilvimassat temmataan lännestä itään, on suunta, johon maa pyörii. Kuten tiedämme, maa pyörii lännestä itään. Tämä tieteellinen fakta, jonka tiede on selvittänyt vasta hiljattain, kerrotiin Koraanissa aikana, jolloin maan luultiin olevan litteä ja lepäävän härän selän päällä. 

Ja sitten hän ulotti maan avaraksi 
79:30

Ylläolevassa jakeessa on arabian kielessä käytetty sanaa "daha". Sen käännös "ulotti" tulee sanasta "dahv", joka tarkoittaa "ulottaa". Vaikka "dahv" tarkoittaa myös "peittää" tai "avata", verbin merkitys on enemmän kuin proosallinen avaaminen, sillä se kuvaa avautumista ympyrässä.

Pyöreyden käsite on läsnä myös muissa sanoissa, jotka juontuvat sanasta "dahv". Esimerkiksi sana "dahv" viittaa myös lapsiin, jotka pudottavat pallon reikään maassa, leikkeihin, joissa heitetään kiviä reikiin ja peleihin, joita pelataan pähkinöillä. Siitä juontuvia sanoja käytetään myös pesäänsä tekevästä strutsista, joka siivoa kiviä siitä mihin aikoo asettua lepäämään, paikasta, johon se aikoo laskea munansa.

Maapallo todella on pyöreä, tavalla, joka tuo mieleen munan. Maan lievästi litistynyt, pallomainen muoto tunnetaan nimellä geoidi. Siitä näkökulmasta sana "daha" sisältää tärkeää tietoa muodosta, jonka Allah on antanut Maalle. Tuhansien vuosien ajan ihmiset luulivat Maan olevan täysin litteä ja vasta teknologia avasi heidän silmänsä totuudelle. Tämä fakta kuitenkin paljastettiin Koraanissa jo ammoisina aikoina.Hän lausui: »Herrani, totisesti minun ruumiini luut ovat heikentyneet ja ikäni vuoksi minun päässäni välkkyvät harmaat hiukset, mutta milloinkaan ei onni ole minua pettänyt rukoillessani Sinua, oi Herrani. 
19:4
 
Arabian kielen sana "wahana" Marian suurassa tarkoittaa rentoutunutta, heikentynyttä tai puutteellista. Tätä sanaa käytetään puhuttaessa vanhentumisesta ja muutoksista, joita vanhukset kohtaavat. Moderni teknologia, jolla saadaan yksityiskohtaista tietoa luista, on tehnyt meille mahdolliseksi kuvitella sairaus, joka tunnetaan lääketieteessä nimellä osteoporoosi taikka luukato. 

Osteoporoosi on aineenvaihdunnallinen sairaus, joka johtaa luumassan heikentymiseen. Se on yhdistelmä sanoista "osteo" (luu) ja "porosis" (täynnä reikiä). Luussa, joka muistuttaa enemmän hunajakennoa, on paljon tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia. Luumassa alkaa vähitellen heiketä 40:n iässä. Pahimmillaan tämä sairaus, jota esiintyy pääasiassa vanhoilla, johtaa luiden murtumiseen.

Röntgensäteet keksittiin vasta 1890-luvulla, joten on selvää, kuinka vaikeaa luista oli saada mitään tietoa ennen sitä. Se, että Koraanissa kerrotaan tällaista tietoa, joka käy täysin yksiin modernin lääketieteen kanssa, osoittaa, että se on peräisin Jumalalta. 

Pilvien paino
 
Pilvien paino voi saavuttaa varsin hämmästyttävät lukemat. Esimerkiksi cumulonimbus-pilvi, joka tunnetaan paremmin ukkospilvenä, voi sisältää 300 000 tonnia vettä.

Se, miten yläpuolellamme voi olla 300 000 tonnia vettä, on uskomatonta. Koraanissakin kommentoidaan pilvien painoa: 

Hän se lähettää tuulet armonsa sanansaattajiksi, niin että ne ottavat kantaakseen raskaita pilviä, joita Me ajamme autioituneeseen seutuun ja sen yli vuodatamme niistä vettä, jonka avulla kasvatamme kaikenlaisia hedelmiä.
7:57
 
Juuri Hän synnyttää salaman: pelon ja toivon lähteeksi teitä varten, ja Hän muodostaa raskaat pilvet.  
13:12

Kun Koraani paljastettiin, ihmisillä ei tietenkään voinut olla mitään tietoa pilvien painosta. Tämän seikan, joka Koraanissa paljastettiin, tiede totesi vasta hiljattain. Se on jälleen todiste siitä, että Koraani on Allahin sanaa.
 

Wikipedia-artikkeli Suhteellisuusteoria
 
Tänä päivänä ajan suhteellisuus tieteellisesti todistettu fakta. Albert Einsteinin suhteellisuusteoria paljastettiin 1900-luvun alussa. Sitä ennen ei tiedetty, että aika on suhteellista, eikä sitä, että se voi vaihdella eri olosuhteissa. Maineikas Einstein kuitenkin sai selville, että aika on suhteellista. Hän osoitti, että aika on riippuvainen massasta ja nopeudesta.

Kuitenkin jo Koraanissa kerrottiin ajan olevan suhteellista! Koraanin jakeissa sanotaan esimerkiksi: 
 
He pyytävät sinua jouduttamaan tuomiota, mutta Jumala ei riko lupaustaan; onhan Herrallesi yksi päivä kuin tuhat vuotta, joilla te aikaa laskette. 
22:47

Hän lähettää käskynsä ylhäältä avaruudesta maan päälle; sitten se kohoaa Hänen luokseen yhdessä päivässä, joka teidän laskujenne mukaan on tuhannen vuoden pituinen. 
32:5
 
Enkelit ja henki nousevat Hänen tykönsä päivänä, jonka pituus on viisikymmentä tuhatta vuotta. 
70:4

Ajan suhteellisuus on paljastettu niin epäilyksettä Koraanissa, jota alettiin paljastaa vuonna 610, todistaa yhä vahvemmin, että se on Jumalalta.
 
Kuva: islaminpics.tumblr.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti