lauantai 29. joulukuuta 2012

Zamzam-veden käyttö

Aikaisempi kirjoitukseni: Pyhiinvaellus Mekkaan ja Zamzam-lähteen tarina ja sen veden siunaukset


Profeetta sanoi: "Se on siunattua vettä; se on ruokaa nälkäiselle ja parannus sairaalle."
- Bukhari, Muslim 

Ibn 'Abbaas sanoi: "Jos juot Zamzam vettä, juo kylläiseksi asti, käänny kohti Qiblaa, sano 'Bismillaah' (Allahin nimeen) ja hengähdä kolmesti ja kun lopetat, sano 'Alhamdu lillaah' (Kaikki täydellinen ylistys Allahille)."
- Al-Hakiim
Ibn Majah kertoi Al-Manasikissa Muhammad Ibn Abdurrahman Ibn Abi Bakrin auktoriteetilla: "Olin istumassa Ibn ‘Abbasin kanssa, kun mies tuli hänen luokseen. Ibn ‘Abbas kysyi: "Mistä tulet?" "Zam zamilta", mies vastasi. Ibn ‘Abbas sanoi: "Joitko sitä kuten pitää?" Mies kysyi: "Miten?" Ibn ‘Abbas sanoi: "Kun juot sitä, käännä kasvosi kohti Kiblaa (Mekan Kaaba), mainitse Allahin nimi (ennen kuin juot sen), keskeytä veden juominen kolmesti ja hengitä kolmesti, juo sitä niin paljon, että se täyttää kehosi ja kun olet lopettanut juomisen, ylistä Allahia, Kaikkivoipaa. Näin on siksi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Meidän ja tekopyhien välillä on se ero, etteivät he juo Zamzamia tarpeeksi, että se täyttäisi heidän kehonsa". 
- Ibn Majah 
Ibn Abbas (RA) raportoi: "Minä tarjosin Zamzam-vettä Allahin lähettiläälle (rauha hänelle) ja hän seisoi juodessaan sitä".
- Muslim 
Zamzam-vettä juodessaan Ibn 'Abbas tapasi sanoa: "Allahumma inni as’aluka `ilman naïf`an wa rizqan wasi`an wa shifa’an min kuli da’in" (Oi Allah! Suo minulle hyödyllistä tietoa, elatus (bountiful provision) ja parannus kaikkiin sairauksiin).
Ibn 'Abbas raportoi, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Zamzam-vesi on hyvää siihen, mihin se on tarkoitettu. Jos juot sitä etsien parannusta, Allah antaa sinulle parannusta. Jos juot sitä tyydyttääksesi janosi, Allah sammuttaa janosi. Zamzam on enkeli-Gabrielin kaivama lähde, jolla Allah sammutti Isma'ilin janon."
- Ad Daraqutni ja Al-Hakim.
Ohjeet Zamzam-veden juomiseen:
- Juo sitä seisten
-  Käänny kohti Qiblaa
- Muista Allahia ja sano "Bismillah" ennen sen juomista
- Juo sitä kolmella kulauksella
- Tee "kulausten" välillä niin monia rukouksia kuin haluat
- Juo niin paljon kuin mahdollista
- Ylistä ja kiitä Allahia sen jälkeen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti