maanantai 24. joulukuuta 2012

Voiko Jumala tehdä niin suuren kiven, ettei Hän voi liikuttaa sitä?

Voiko Jumala tehdä mitä vain?

Esimerkiksi: "Voiko Hän tehdä niin suuren kiven, ettei mikään voi liikuttaa sitä? Jos, eikö Hänkään voisi liikuttaa sitä? Vai onko Hänelle mahdotonta luoda mitään niin suurta, ettei Hän voisi liikuttaa sitä?"

Allah kertoo meille, että "Allah voi tehdä mitä vain haluaa". Meidän tulee ymmärtää, ettei Allah halua tehdä mitään, minkä takia Hän lakkaisi olemasta Allah. Hän ei voisi koskaan vaikkapa kuolla, koska sitten Hän ei olisi enää "Ikuisesti Elävä" (yksi Hänen Koraanissa mainituista ominaisuuksistaan).

Hän voisi siis tehdä kiven (tai mitä tahansa), joka olisi niin suuri tai painava, ettei mikään koko universumissa voisi liikuttaa sitä. Allah ei kuitenkaan ole universumissa, eikä Hän muistuta mitään luomaansa. Allah ei koskaan siis alistu luomisen lakeihin, koska hän on sekä Luoja että Lain Antaja. Aina kun Hän haluaa jotain, Hän vain sanoo: "Kun! Fayakun!" "Ole! Ja se on!"
Allah kertoo itsestään:

Hän on taivaan ja maan Luoja; kun Hän päättää jonkun asian, sanoo Hän ainoastaan »Tapahdu!» ja niin tapahtuu.
2:118

Maria sanoi: »Herra, kuinka minä voin saada lapsen, kun ei yksikään ihminen ole minuun koskenut?» Enkeli vastasi: »Jumala luo, mitä tahtoo; kun hän päättää jonkun asian, sanoo hän vain: 'Tapahtukoon!' ja niin tapahtuu.
3:46

Katso, Jeesus on Jumalan edessä samankaltainen kuin Aadam; Hän loi hänet (Aadamin) maan tomusta, sitten Hän sanoi hänelle: »Ole!» ja hän oli (elävä sielu).
3:58

Hän totuudessaan on luonut taivaat ja maan, ja sinä päivänä, jolloin Hän sanoo: »Tapahtukoon!» tapahtuu niin. Hänen sanansa on totuus. Hänen on valta sinä päivänä, jolloin ylösnousemuksen pasuunaa puhalletaan. Hän tuntee kaiken salatun ja kaiken julkisen; Hän on viisas ja kaikkitietävä.
3:73

Kun jotakin haluamme, Meidän tarvitsee vain lausua: »Tapahtukoon», ja niin tapahtuu.
16: 40


Jumalan ei ole soveliasta hankkia itselleen poikaa; kunnia olkoon Hänelle! Kun Hän päättää jonkin asian, Hänen tarvitsee vain sanoa: »Tapahtukoon!» ja se tapahtuu.
19: 35

Kun Hän jotakin aikoo, riittää, että Hän käskee: »Tulkoon!» niin se tulee.
36: 82

Hän se antaa elämän ja lähettää kuoleman; kun Hän päättää jotakin, Hän sanoo vain: »Tulkoon!» ja niin tapahtuu.
40: 68
Kuten näistä jakeista näemme, luominen ei ole Jumalalle ollenkaan vaikeaa. Hän vain antaa käskyn ja kaikki tapahtuu Hänen tahtonsa mukaan.

lähde: http://www.godallah.com/limitations.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti