lauantai 18. elokuuta 2012

Kärsimykset ja koettelemukset

Profeetta Muhammed (saas) sanoi:
"Koskaan ei uskovaa kohtaa vaiva, sairaus, ahdinko, suru tai huoli, tai edes oka häntä pistä, ilman että Allah poistaa häneltä syntejä palkaksi hänen kärsivällisyydestään."
(Al-Bukhari ja Muslim)

Profeetta Muhammed (saas) sanoi:
Varokaa sen, jolle on tehty vääryyttä, rukousta sillä totisesti hänen ja Jumalan (swt) välillä ei ole verhoa.
(en tiedä mistä, pahoittelen)

Profeetta Muhammed (saas) sanoi:
"Haava, jonka muslimi saa Allahin tähden, tulee näkyviin ylösnousemuksen päivänä niin kuin se oli sen sattumispäivänä. Veri tulee valumaan haavasta ja sen väri on kuin veren, mutta se tulee tuoksumaan myskiltä."
(Bukhari)

'Abdullah kertoi: Vierailin Profeetan luona kun hän oli sairaana ja kärsi kovasta kuumeesta. Sanoin, "sinulla on korkea kuume. Onko se siksi, että saat kaksinkertaisen palkkion siitä?" Hän sanoi, "kyllä, sillä yhtäkään muslimia ei vaivata millään harmilla ilman että Allah poistaa hänen syntejään kuten lehdet leijailevat puista."
(Bukhari)

Aisha kertoi:
"En koskaan nähnyt kenenkään kärsivän sairaudesta niin paljon kuin Allahin apostolin."
(Bukhari, kirja 70, hadith 549)

Profeetta (rauha Hänelle) sanoi:
"Allah tulee sanomaan Tuomiopäivänä, 'Oi Aadamin poika, olin sairas, etkä vieraillut luonani.' Hän tulee sanomaan, 'Oi Herrani, kuinka olisin voinut vierailla Sinun luonasi, kun olet Maailmojen Herra?' Allah tulee sanomaan, 'Etkö tiennyt, että se-ja-se Minun palvelijani oli sairas etkä vieraillut hänen luonaan? Etkö tiedä, että jos olisit vieraillut hänen luonaan, olisit löytänyt Minut sieltä? Allah tulee sanomaan, 'Oi Aadamin poika, pyysin sinulta ruokaa, etkä ruokkinut minua. Hän tulee sanomaan, 'Oi Herrani, kuinka olisin voinut ruokkia sinua, kun olet Maailmojen Herra?' Ja Allah tulee sanomaan, ''Etkö tiennyt, että se-ja-se Minun palvelijani tarvitsi ruokaa etkä ruokkinut häntä? Etkö tiennyt, että jos olisit ruokkinut häntä, olisit huomannut, että se oli Minun vuokseni?' 'Oi Aadamin poika, pyysin sinulta vettä, etkä antanut minun juoda.' Ihminen tulee sanomaan, 'Oi Herrani, kuinka olisin voinut antaa sinulle vettä, kun olet Maailmojen Herra?' Allah tulee sanomaan, 'Se-ja-se palvelijani pyysi sinulta vettä etkä antanut hänelle vettä juotavaksi. Etkö tiennyt, että jos olisit santanut hänen juoda, olisit huomannut, että se oli Minun vuokseni.'
(Muslim, Hadith no. 4661)

Profeetta (rauha Hänelle) sanoi, kun Häneltä kysyttiin, ketkä ihmiset kärsivät eniten:
"Profeetat, sitten oikeamieliset ihmiset, sitten seuraavaksi parhaat ja sen jälkeen seuraavaksi parhaat. Ihminen tulee kärsimään uskonsa tason mukaan. Jos hänen uskonsa on jykevä, hän kärsii enemmän, mutta jos hänen uskonsa on hatara, hän kärsii vähemmän. Uskova kärsii siitä asti kun hän kävelee maassa ilman syntiä.
(Tirmidhi)

Abu Huraira (ra) kertoi Allahin Lähettilään sanoneen:
Siltä, joka poistaa maallisen surun uskovaiselta, Allah (swt) tulee poistamaan yhden Tuomionpäivän suruista. Jos joku lievittää tarvitsevan osaa, Allah (swt) lievittää hänen osaansa tässä maailmassa ja tulevassa.
Sitä, joka suojelee Muslimia, Allah (swt) suojelee tässä maailmassa ja tulevassa. Allah (Swt) auttaa palvelijaansa niin kauan kuin palvelija auttaa veljeään. Jos joku seuraa tietä etsien tietoa, Allah (Swt) tasoittaa hänen tiensä Paratiisiin.
(Muslim)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti