lauantai 4. elokuuta 2012

Koraani ja tiede - Jumalan olemassaolon todistaminen

Tämä on Zakir Naikin tekstiä, jonka olen suomentanut täältä:
http://www.ilovezakirnaik.com/comparative_religion/atheism.htm#Scientific_Facts_Mentioned_in_the_Quran. Hakasuluissa on omia selvennyksiäni. 
Kirjoitan joskus enemmän Koraanissa mainituista tieteellisistä ilmiöistä, insha'Allah.

Looginen käsitys Jumalasta

Ensimmäinen kysymykseni ateistille on: "Miten määrittelet Jumalan?" Jos joku sanoo, ettei Jumalaa ole, hänellä täytyy olla käsitys siitä, mitä Jumala merkitsee. Jos pitelen käsissäni kirjaa ja sanon, että "tämä on kynä" ja joku muu sanoo, "ei se ole kynä", hänen täytyy tietää, mikä on kynä, vaikkei hän tietäisi, mikä esine minulla on. Jotta hän voi sanoa, ettei se ole kynä, hänen täytyy ainakin tietää, mikä on kynä. Samalla lailla kun ateisti sanoo, "Jumalaa ei ole", hänen täytyy tietää Jumalan käsite. Hänen Jumala-käsityksensä perustuu hänen ympäristönsä käsitykseen aiheesta. Hyvin monet ihmiset palvovat jumalaa, jolla on ihmiselle kuuluvia ominaisuuksia - näin ollen tämä ateisti ei usko sellaiseen jumalaan. Eikä tietysti usko muslimikaan, eikä muslimin kuulu uskoa sellaisiin valhe-jumaliin.
[Viitaten siihen, etteivät muslimit usko, että Jumala esim. söisi, joisi, nukkuisi jne.]

Jos ei-muslimi uskoo, että islam on armoton uskonto, jolla on jotain tekemistä terrorismin kanssa; uskonto, joka ei suo naisille oikeuksia; uskonto, joka on ristiriidassa tieteen kanssa; näissä väärinkäsityksissä ei-muslimi luonnollisesti torjuu sellaisen islamin. Ongelma on, että sellainen kuva islamista, on väärä, eikä todenmukainen. Jopa minä torjun väärän kuvan islamista, mutta samlla on minun velvollisuuteni muslimina esittää ei-muslimeille todenmukainen kuva islamista, joka on armollinen, joka antaa naisille samat oikeudet kuin miehille, joka ei sodi logiikkaa, järkeä ja tiedettä vastaan; jos esitän oikeat faktat islamista, mahdollisesti ei-muslimi kääntyy muslimiksi, insha'Allah.

Yksinkertaisesti ateisti kieltää valheelliset jumalat ja jokaisen muslimin velvollisuus on esittää oikea käsitys Jumalasta, jota hän ei ehkä torju, insha'Allah.

Aiheesta myös artikkelissa islamin Jumalakäsitys http://www.ilovezakirnaik.com/comparative_religion/islam.htm#Concept_of_God_in_Islam

Koraani ja moderni tiede

Monet ateistit vaativat tieteellisiä todisteita Jumalan olemassaolosta. Myönnän, että elämme tieteen ja teknologian aikaa. Käyttäkäämme tieteellistä tietämystämme iskeäksemme kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli todistaaksemme sekä Jumalan olemassaolon että sen, että Koraani on tullut Jumalalta.

Kun uusi esine tai kone, jollaista kukaan ei ole ennen nähnyt eikä sellaisesta kuullut, esitellään ateistille tai kelle tahansa, hän kysyy heti, "kuka on ensimmäinen ihminen, joka pystyisi osoittamaan tämän tuntemattoman esineen mekanismin yksityiskohdat?" Pienen mietinnän jälkeen hän päättelee, että se, joka on sen esineen kehitellytkin. Joku sanoo "keksijä", joku sanoo "valmistaja". Vastaus on kuitenkin aina, pidäpä se mielessäsi, joko sen luoja, tuottaja tai keksijä tai joku näiden sanojen variaatioista - eli ihminen, joka on tehnyt sen esineen. Älä tartu liikaa sanoihin; mikä vastaus ikinä onkin, vastaus on aina se, joka on tehnyt sen tavaran tai koneen, joten hyväksy se seikka.


Koraanissa mainitut tieteelliset faktat

Todennäköisyyden teoria

Matemaatikassa on "todennäköisyyden teoria". Jos sinulla on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on oikea ja toinen väärä, mahdollisuus, että valitset oikean, on puolet; mahdollisuus, että valitset väärän, on puolet. Samaten jos heität kolikkoa, sinulla on 50 % mahdollisuus arvata oikein, kumpi puoli ylöspäin se putoaa lattialle, 50 % mahdollisuus arvata väärin. Sama juttu, kun heität kolikkoa toisen kerran. Eli mahdollisuutesi on yksi kahdesta. Mutta mahdollisuus, että arvaisit molemmilla kerroilla oikein, on yksi neljästä eli 25 %. Ja kun heität kolikkoa kolmannen kerran, mahdollisuutesi olla oikein kaikilla kerroilla, on yksi kahdeksasta eli 12 ja puoli prosenttia. 

Soveltakaamme tätä todennäköisyysteoriaa Koraaniin ja oletetaan, että henkilö arvaa kaikki Koraanissa mainitut tieteelliset faktat, joita ei tiedetty siihen aikaan. [Eli onko mahdollista, että kaikki Koraanissa mainitut tieteelliset faktat ovat vain onnekasta arvausta, eikä Jumala ole kertonut niitä.] Mietitäänpä, onko mahdollista, että ne kaikki on vain sattumalta arvattu oikein.

Silloin kun Koraani paljastettiin, ihmiset uskoivat, että maailma oli litteä. Oli useita vaihtoehtoja, minkä muotoinen maapallo voisi olla. Se saattoi olla kolmionmuotoinen, se saattoi olla nelikulmio, viisikulmainen, kuusikulmainen, seitsenkulmio, kahdeksankulmio, pallo jne. Oletetaan, että on 30 erilaista vaihtoehtoa, minkä muotoinen maapallo voi olla. Koraani sanoo todenmukaisesti, että Maa on pallo. Koraanin mahdollisuudet olla oikeassa, olivat 1/30 (yksi kolmestakymmenestä). 

Kuun valo voi olla sen omaa valoa tai valoa, joka heijastuu siihen jostain muualta. Koraani sanoo todenmukaisesti, että se heijastuu. Jos tämäkin oli arvaus, Koraanilla oli 50 % prosentin mahdollisuudet olla oikeassa (oli kaksi vaihtoehtoa, joten kumpikin oli 50 % todennäköisyydellä totta). 
Todennäköisyys, että molemmissa kysymyksissä arvaisi oikein ("minkä muotoinen maapallo on?" ja "mistä kuun valo tulee?") olivat 1/30 x 1/2 = 1/60. 
[Eli oli yksi mahdollisuus kuudestakymmenestä arvata oikein.]


Toisekseen, Koraani sanoo myös, että kaikki elävät asiat on tehty vedestä. Kaikki elävät asiat on voitu tehdä puusta, kivestä, kuparista, alumiinista, raudasta, hopeasta, kullasta, hapesta, typestä, vedystä, öljystä, vedestä, sementistä, betonista, jne. Sanotaanpa, että on 10 000 eri vaihtoehtoa, mistä ne on voitu tehdä. Koraani sanoo todenmukaisesti, että kaikki on tehty vedestä. Jos se on arvaus, todennäköisyys arvata oikein, on 10 000, ja todennäköisyys, että arvaisi nämä kaikki kolme asiaa oikein, on 1/30 x 1/2 x 1/10 000 = 1/60 000 eli noin .0017 %. 
[Sama juttu lyhyemmin sanottuna: 
Tässä oli siis kolme kysymystä, joihin ei tiedetty vastausta silloin kun Koraani syntyi:
1) Minkä muotoinen maapallo on?
2) Mistä kuun valo tulee?
3) Mistä kaikki elävä on tehty?
Paljastiko Jumala nämä asiat Muhammedille? Ai uskot, ettei paljastanut, vaan on vain sattumaa, että Muhammed arvasi ne oikein? Muhammedilla oli .0017 % mahdollisuus arvata oikein.]

Koraani puhuu tuhansista asioista, joista ei tiedetty siihen aikaan, kun Koraani paljastettiin. Esitin vain kolme tapausta ja niissä .00017% mahdollisuus arvata oikein. Jätän sinut arvioitavaksesi, kuinka todennäköistä on arvata oikein tuhansia asioita, joita ei silloin tiedetty, arvaamatta kertaakaan väärin. 


Jumala on Koraanin kirjoittaja

Ainoa looginen vastaus kysymykseen, kuinka nämä tieteelliset faktat on voitu tietää 1400 vuotta sitten, on täysin sama kuin vastaus kysymykseen, "kuka on tehnyt tämän tuntemattoman esineen?" Se on sen LUOJA, tuottaja, koko universumin ja kaiken siihen kuuluvan valmistaja. Suomenkielellä Hän on Jumala, arabiankielellä Allah.

Ps. Kun olin julkaissut tämän artikkelin, sattumalta heti seuraavana päivänä törmäsin artikkeliin, jossa kerrottiin jotain Zakir Naikista... Hänellä on joku ongelma naisten työssäkäynnin kanssa, ainakin sellaisissa työpaikoissa, joissa on myös miehiä. Eli ei kannata suhtautua vakavasti kaikkeen, mitä hän sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti