lauantai 25. elokuuta 2012

Kuka on kieltänyt Jumalan kauniit vaatteet, jotka Hän on hankkinut palvelijoineen, sekä hyvät ruoat?

Länsimainen pukeutuminen ei ole vapauttavaa
Te ihmisen (Aadamin) lapset! Me olemme lähettänyt teille vaatteet - verhotaksenne alastomuutenne - sekä juhlapuvun; mutta jumalanpelko on paras puku. Tämä on eräs Jumalan tunnusmerkeistä, jotta he ottaisivat varoituksesta vaarin.
7:26

Te ihmisen (Aadamin) lapset, pukeutukaa juhlapukuihinne jokaisena hartaushetkenänne ja syökää sekä juokaa, mutta älkää tuhlatko,sillä Hän ei rakasta tuhlaavaisia. 
Sano: »Kuka on kieltänyt Jumalan kauniit vaatteet, jotka Hän on hankkinut palvelijoineen, sekä hyvät ruoat?» Sano: »Ne on tarkoitettu uskovaisille maallisessa vaelluksessaan ja yksinomaan heille - ylösnousemuksenpäivänä.» Näin selitämme tunnusmerkit ihmisille, jotka ymmärtävät.
7:31-32

Profeetta, sano vaimoillesi ja tyttärillesi ja uskovaisille naisille, että heidän tulee hunnuttaa kasvonsa; näin on sopivinta, jotta heidät kunniallisiksi naisiksi huomataan, niin ettei heitä tunkeilevasti lähestytä; Jumala on kaikessa viisas ja laupias
33:59

Sano uskovaisille miehille, että he luovat katseensa maahan ja hillitsevät halujaan. Tämä on heille säädyllisintä, ja Jumala tietää mitä he tekevät. Sano myös uskovaisille vaimoille, että luovat silmänsä maahan ja hillitsevät halujaan eivätkä näyttele sulouttaan tavallisuudesta poiketen ja että huntu verhoaa heidän povensakin. Älkööt he näyttäkö sulouttaan muille kuin miehilleen...
24:30-31 

Jo synnyttämiskykynsä menettäneet naiset, joilla ei enää ole aviollisia taipumuksia, saavat riisua vaatteitaan haluamatta näytellä alastomuuttaan, eikä sitä heille synniksi lueta, mutta parempi heille on, jos he siitä pidättäytyvät, sillä Jumala on tietävä, viisas.
24:60

Säädyllinen pukeutuminen suojelee loukkaavilta katseilta

Abu Huraira kertoi (Allah olkoon Häneen tyytyväinen) kertoi: "Allahin lähettiläs (Allahin armo ja siunaukset olkoon hänen kanssaan) sanoi:
"Helvetissä on kahdenlaisia ihmisiä, joita en ole nähnyt: ihmiset, joilla on ruoskat kuin karjan hännät, joilla he hakkaavat ihmisiä, ja naiset, jotka ovat pukeutuneet alasti, yllyttäen miehiä ja heidän päänsä näyttävät kamelin kyttyröiltä, kallistuen yhdelle puolelle. He eivät pääse Paratiisiin eivätkä edes haista sen tuoksua, vaikka sen tuoksun voi aistia niin-ja-niin-pitkän etäisyyden päästä.
(Sahih Muslim, no. 2218)
 
'Aisha kertoi: Allahin lähettiläältä (Allahin armo ja siunaukset olkoon hänen kanssaan) kysyttiin Waraqahista ja Khadija sanoi hänelle, "Hän uskoi sinuun, mutta kuoli ennen kuin kävi ilmi, että olet profeetta."
Allahin lähettiläs (Allahin armo ja siunaukset olkoon hänen kanssaan) sanoi sitten: "Minulle näytettiin hänet unessani, hänen pitäessä valkoisia vaatteita, ja jos hän olisi ollut yksi Helvetin asukkaista, hän olisi pitänyt erilaisia vaatteita."
(Al-Tirmidhi, 4623, Ahmad)

’Abdullaah Ibn Mas’ood radiallaahu ’anhu sanoi, että Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Kukaan, jolla on atomin painon verran ylpeyttä sydämessään, ei pääse Paratiisiin." Mies kysyi: "Entä jos ihminen pitää siitä, että hänen vaatteensa näyttävät hyviltä ja kenkänsä näyttävät hyviltä?" Profeetta sanoi: "Allah on kaunis ja rakastaa kauneutta. Ylpeys tarkoittaa totuuden kieltämistä ja sitä, että katsoo muita ihmisiä alaspäin."
(Muslim, 131)

Abu Huraira (Radi-Allahu 'anhu) kertoi:
Profeetta (Sallallahu 'Alaihi Wa Sallam) kielsi käyttämästä kultaista sormusta.
(Bukhari Vol. 7 : No. 754)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti