maanantai 7. tammikuuta 2019

Miten muslimiksi käännytään? - usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten muslimiksi käännytään?
Voiko kuka vain kääntyä muslimiksi?
Tarvitseeko minun tuntea ketään muslimeita, olla sisällä muslimiyhteisössä?
Entä jos en harjoita täysillä?

Ymmärtämällä uskontunnustuksen merkitys ja uskomalla siihen. Millään muulla ei ole oikeutta tulla palvotuksi kuin yksin Allahilla ja Muhammad on Hänen profeettansa. Allah on Kaikkivaltias Luoja, joka valitsi ihmisten joukosta erityisen hyväsydämisiä henkilöitä, joille antoi tehtävän: kertoa muille, miten palvella Häntä, Jumalaa, ja elää Jumalan tahdon mukaisesti kunnioittaen itseään ja muita luotuja. Kaikki, mitä nämä profeetat opettivat, tuli suoraan Jumalalta. Heistä
 Näistä profeetoista viimeiselle, Muhammadille, Allah paljasti enkeli Gabrielin välityksellä Koraanin, johdatukseksi ihmiskunnalle Tuomiopäivään saakka. Sinä päivänä Allah kaikessa viisaudessaan tuomitsee ihmiset oikeudenmukaisesti joko a) Paratiisiin ikuisesti, tai b) Helvettiin ikuisesti tai c) Helvettiin määräajaksi, jonka jälkeen pääsee Paratiisiin ikuisesti.

Siinä se keskeinen aika lailla onkin. Uskonasioita ei tarvitse opiskella kauan voidakseen ymmärtää olennaisen ja tiedostaa uskovansa siihen. Kun tiedät, mitä ovat 6 peruskomusta ja 5 peruspilaria, aika hyvin asioita tiedät.

Islamiin kääntymiseen ei tarvita kenenkään lupaa tai vahvistusta. Muslimi on yksinkertaisesti ihminen, joka uskoo näihin mainittuihin asioihin, eli kyllä, kuka vain voi saada osakseen tämän armon, riippumatta ulkoisista tekijöistä, ulkonäöstä, parisuhdestatuksesta, menneisyyden tekemisistä tai mistään muustakaan, eikä vaikkapa alaikäinen tarvitse vanhempiensa myöntymystä voidakseen antaa ja vastaanottaa rakkautta Jumalalta. Kun olet löytänyt Armeliaan Armahtajan, haluathan pitää Hänestä kiinni, tuntea olevasi lähellä Häntä - kehotan sinua seuraavaksi ottamaan askeleen kohti rukouksen oppimista.

Jos paikkakunnallasi on moskeija, voit ottaa yhteyttä ja mennä sinne, kertoa, että haluat lausua uskontunnustuksen, ja voit saada tietoa siellä mahdollisesti järjestettävästä toiminnasta - mutta ehkä et edes tiedä, missä sellainen olisi, ja niin tai näin, joka tapauksessa muslimius on sinun ja Jumalan välinen side, joka ei vaadi muita ihmisiä. Muslimiutesi vilpittömyys ei ole riippuvaista siitä, tunnetko muita muslimeja vai et.

Toisinaan islamista kiinnostuneet ovat huolissaan siitä, voivatko tulla muslimeiksi ja kutsua itseään sellaiseksi, jos arvelevat, etteivät tulisi kaikkia sääntöjä noudattamaan. Islamin harjoittamisessa ei kuitenkaan ole erityisiä standardeja, jotka tarvitsisi täyttää ollakseen muslimi; usko ja halu tehdä oikeita valintoja riittää. Jos Jumala on antanut sinulle johdatuksen, vastaanota se kiitollisena, äläkä torju sitä minkään oman heikkoutesi tähden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti