keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Rukouksen tärkeys

Jos peruspilarit lahovat, koko rakennus sortuu. Kaikkien muslimien tulee tuntea islamin peruspilarit. Yksi niistä on rukous viisi kertaa vuorokaudessa. Jokainen muslimi uskoo Jumalan määränneen rukouksen velvollisuudeksemme. Rukouksella saa yhteyden Jumalaan ja se kehittää moraalia ja käytöstapoja ja tuo rauhan sieluun.

Veljet ja siskot, älkää laiminlyökö rukouksianne! Se ei ole meiltä paljon vaadittu ja silti meidät palkitaan niistä moninkertaisesti. 

Muistakaa ja tietäkää, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Epäuskon ja uskon välillä on rukouksen hylkääminen."
(Jami` at-Tirmidhi, Vol 5, kirja 38, hadith 2618, sahih)

Jumala ei ole riippuvainen rukouksistamme, vaan me niistä, sillä emme voi elää ilman Hänen rakkauttaan ja armoaan ja paikkaa Paratiisissa.

Allahin apostolilta (rauha hänelle) kysyttiin: "Mikä teko on paras?" Hän vastasi: "Rukoilla rukous varhain rukousaikana."
(Abu Dawud, kirja 2, hadith 426)

Pääasia on, että rukouksen hoitaa rukousajan sisällä, mutta tämä kertomus kuvastaa, miten suuri hyve rukous ylipäätään on.

Allahin lähettiläs sanoi: "Ensimmäinen asia, josta ihminen tuodaan tilille [Tuomiopäivänä] on rukous." (Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 37, hadith 3996)

Rukoilemalla saamme myös syntejämme anteeksi.

Allahin lähettiläs sanoi: "Kun muslimi tai uskovainen tekee wudun, pesten kasvonsa, kaikki paha, jota hän on katsonut silmillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana tai sen kaltaisella ilmauksella - ja kun hän pesee kätensä, kaikki paha, mitä hän teki käsillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana - kunnes hän on vapaa synnistä."
(Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 2, sahih)

Jabir bin 'Abdullah, olkoon Allah tyytyväinen häneen, kertoi, että Allahin lähettiläs sanoi: "Avain Paratiisiin on rukous ja avain rukoukseen on wudu."
(Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 4, hasan)

1 kommentti: