keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Muslimi on toisen muslimin veli

Ibn 'Umar kertoi, että Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Muslimi on toisen muslimin veli, hän ei alista tätä, eikä laita tätä tuhoon, se, joka on huolissaan veljensä tarpeista, Allah on huolissaan hänen tarpeistaan ja se, joka keventää muslimin taakkaa, Allah keventää hänen taakkaansa Tuomiopäivänä ja se, joka peittää muslimin virheet, Allah peittää hänen virheensä Tuomiopäivänä."
(Jami` at-Tirmidhi, vol 3, kirja 15, hadith 1426, autenttinen)


`Abdullah bin `Umar kertoi:
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Muslimi on toisen muslimin veli, joten hänen ei pidä sortaa tätä, eikä antaa häntä sortajalle. Se, joka täyttää veljensä tarpeet, Allah täyttää hänen tarpeensa; se, joka tuo muslimiveljen pois epämukavuudesta, Allah tuo hänet pois epämukavuudesta Ylösnousemuksen päivänä, ja se, joka suojaa muslimia, Allah suojaa häntä Ylösnousemuksen päivänä."
(Bukhari, vol 3, kirja 43, hadith 622)Abu Hurairah kertoi, että Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Muslimi on toisen muslimin veli, hän ei huijaa tätä, valehtele tälle, eikä petä tätä. Kaikki muslimissa on toiselle muslimille laitonta: hänen kunniansa, verensä ja omaisuutensa. At-taqwa on täällä. On tarpeeksi pahaa, että muslimi vähättelee muslimiveljeään."
(Jami` at-Tirmidhi, vol 4, kirja 1, Hadith 1927, hasan)


Anas bin Malik kertoi: Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Älkää vihatko toisianne ja älkää olko kateellisia toisillenne ja älkää hylätkö toisianne, oi, Allahin palvojat! Olkaa veljiä. Katso! Ei ole sallittua muslimille hylätä (olla puhumatta) veljelleen (muslimille) enempää kuin kolme päivää."
(Bukhari, vol 8, kirja 73, hadith 91, autenttinen)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti