tiistai 12. helmikuuta 2013

JinnitHadith - Sahih Bukhari 4:533, Kertoi Jabi bin 'Abdullah May Allah be pleased with him

Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Piilottakaa työkalunne ja sitokaa leilinne
ja sulkekaa ovenne ja pitäkää lapsenne lähellä teitä yöllä, sillä jinnit levittäytyvät sellaisena aikana ja näpistelevät asioita. Kun käytte sänkyyn, sammuttakaa valot, rötösten tekijä (rotta) voi raahata pois kynttilän sydänlangan ja polttaa talon asukkaat."

Ata sanoi, että tässä puhuttiin paholaisista, ei jinneistä.Hadith - Al-Tirmidhi 1019, Kertoi Abu Sa'id al-Khudri
 
Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) pyrki suojautumaan jinneilta ja pahalta silmältä kunnes suurat al-Falaq ja an-Nas paljastettiin. Kun ne oli paljastettu, hän piti niistä kiinni ja hylkäsi kaiken muun niiden rinnalla.

Hadith - Al-Tirmidhi 4563, Kertoi Abu Sa'id al-Khudri
 
Allahin lähettiläs (sallalahu aleihi wassalam) tapasi etsiä Allahista turvaa jinneiltä ja pahaa silmää vastaan, kunnes Mu'awwidhatan tuli alas, minkä jälkeen hän käytti niitä ja hylkäsi kaiken muun. [Tirmidhi ja Ibn Majah kertoivat tämän, Tirmidhi sanoi tämän olevan hasan gharib eli hyvä, epätavallinen hadith]


Hadith - Sahih Muslim 6757, Kertoi Abdullah ibn Mas'ud, saman 'Aisha, r.a. 6759 

Profeetta (sallalahu aleihi wassalam): "Teidän keskuudessanne ei ole ketään, johon jinni (demoni) ei olisi liittynyt." Seuralaiset sanoivat: "Sinuunkin, Allahin apostoli?" Siihen hän sanoi: "Kyllä, mutta Allah auttaa minua häntä vastaan, joten olen turvassa hänen kädeltään, eikä hän käske minua muuhun kuin hyvään. 


Fiqh 4.124
Anas raportoi, että Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Muuri jinnin silmien ja Adamin lapsen alastomuuden välille luodaan, kun muslimi sanoo vaateensa heittäessään: 'Allahin nimeen, jonka rinnalla ei ole muuta jumalaa.'" 
(Ibn As-Sinni)
 
Hadith - Ahmad, an-Nasa'i, Dawud, al-Hakim ja al-Baihaqi
Qatadah kertoi 'Abdullah ibn Sarjasilta, joka sanoi: "Allahin lähettiläs kielsi pissaamasta reikään." Qatadah sanoi: "Mitä reikään pissaamisessa on sellaista, mistä hän ei pitänyt?" Hän sanoi:"Se on jinnin asunto." [Ibn Khuzaimah ja Ibn as-Sakin sanoivat, että se on sahih]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti