tiistai 5. helmikuuta 2013

Miksi miehellä voi olla monta vaimoa, mutta naisella vain yksi mies?

Kysymys:
Jos miehellä saa olla enemmän kuin yksi vaimo, miksi islam kieltää naista ottamasta useampia miehiä?


Vastaus: 


Monet ihmiset, mukaan lukein jotkut muslimit, kyseenalaistavat logiikan säännössä, että muslimimiehet saavat ottaa useita puolisoita, kun naiselta sama "oikeus" kielletään.

Korostan ensiksi, että islamin mukaisen yhteiskunnan perusta on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen. Allah on luonut miehet ja naiset tasa-arvoisiksi, mutta erilaisilla kyvyillä ja velvollisuuksilla. Miehet ja naiset ovat erilaisia, fysiologisesti ja psykologisesti. Heidän roolinsa ja velvollisuutensa ovat erilaiset. Miehet ja naiset ovat tasa-arvoiset islamissa, mutta eivät samanlaiset.


Suura Nisa’ssa, Koraanin luvussa 4, jakeissa 22-24 on lista naisista, joiden kanssa ei voi mennä naimisiin ja siinä sanotaan, että ”kiellettyjä teiltä ovat myös naiset, jotka ovat jo naimisissa”.
Islam kieltää naista ottamasta useita puolisoita näiden syiden takia:

1. Jos miehellä on useampia vaimo, sellaisista avioliitoista syntyneiden lasten vanhemmat on helppo tunnistaa. Niin isä kuin äitikin on helppo tunnistaa. Jos naisella on useita miehiä, vain syntyneen lapsen äiti tunnistetaan, isää ei. Islamissa on suunnattoman tärkeää, että molemmat vanhemmat ovat tunnistettavissa, sekä äiti että isä. Psykologit kertovat meille, että lapset, jotka eivät tunne vanhempiaan, erityisesti isää, käyvät läpi vakavan henkisen trauman ja häiriön. Usein heillä on onneton lapsuus. Tämän vuoksi prostituoitujen lapsilla ei ole tervettä lapsuutta. Kun sellaisesta avioliitosta tulee kouluun ja kun äidiltä kysytään isän nimeä, hän antaisi kaksi tai useampaa nimeä! Olen tietoinen siitä, että viimeaikaiset edistysaskeleet tieteessä ovat tehneet mahdolliseksi sekä äidin että isän tunnistamisen geneettisellä testauksella. Näin ollen tämä asia, joka koski menneisyyttä, ei välttämättä koske nykyisyyttä.  2. Mies on luonnostaan moniavioisempi kuin nainen.
3. Biologisesti miehelle on helpompaa hoitaa aviomiehensä velvollisuudet, vaikka hänellä olisi lukuisia vaimoja. Kun nainen on samassa tilanteessa, hänellä on useita vaimoja, hän ei koe mahdolliseksi hoitaa velvollisuuksiaan vaimona. Kuukautiskierron eri vaiheissa nainen käy läpi monia psykologisia ja käytökseen liittyviä muutoksia.

4. Naisella, jolla on useita miehiä, on samalla useita seksikumppaneita samaan aikaan ja hänellä on suuri mahdollisuus saada sukupuolitauteja tai seksuaalisia periytyviä sairauksia, jotka voivat myös siirtyä takaisin hänen miehelleen, vaikka kellään heistä ei olisi ollut avioliiton ulkopuolista seksiä. Näin ei ole tapauksessa, jossa miehellä on useampi kuin yksi vaimo ja kellään heistä ei ole avioliiton ulkopuolista seksiä. Ylläolevat syyt ovat ne, jotka on helppo tunnistaa. On todennäköisesti monia muitakin syitä, miksi Allah, Kaikessa Viisaudessaan, on kieltänyt polyandrian. 

(c) Zakir Naik

3 kommenttia:

 1. Salam

  Wow, siis yksinkertaisesti wow. Mistä päin löysit tuon tekstin? Tarkoitan siis kysymys vastaus osaa. Uh, mitä uskomatonta ja karkeaa yleistämistä.

  Sinun blogiasi on todella mukavaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wa alaikum assalaam

   hohoo, kiitos kovasti! Minustakin tämä on tärkeä teksti. Löysin tämän islambasics.com-sivustolta, siellä on useita islam-kirjasia, jossa oli joku sellainen teos kuin "Most common questions asked by non-muslims".

   Poista
 2. Ei ole oikein, että miehellä voi olla useita vaimoja. Jos miehellä on esim neljä vaimoa ja jokainen vaimo haluaa kerran päivässä yhdynnän, niin miehellä menee jo pelkkään seksiin aikaa neljä tuntia joka päivä. Lisäksi jos joku vaimoista haluaisi kaksi kertaa, ei miehellä riittäisi kunto eikä aika.

  Sukupuolitauteja ei tartu sen helpommalla, vaikka naisella olisikin monta aviomiestä. Aviomies ei tietenkään ole rietastellut ennnen avioliittoa vaan astuu neityenä avioliittoon. Tällöin kellään aviomehellä ei ole sukupuolitautia.

  Systeemi, jossa miehellä on lupa ottaa useampia vaimoja, vähentää naisen seksuaalista nautintoa sen takia, että nainen ei saa tarpeeksi seksiä ja myös naisen kokema normaali mustasukkaisuus estää häntä nauttimista seksistä niinkuin vaimolla on oikeus.

  Mies ja nainen haluavat normaalisti yhtä paljon seksiä, silloin kun seksi on hyvää. tämän vuoksi on mahdotonta miehen tyydyttää neljä vaimoa. Tai edes kolme tai kaksi. Miehellä ei yksinkertaisesti kunto riitä siihen.

  VastaaPoista