tiistai 12. maaliskuuta 2013

Profeetta Elisa

Muistakaa myös palvelijoitamme Aabrahamia, Iisakkia ja Jaakobia, miehiä, joilla oli voimaa ja viisautta. Totisesti Me kasvatamme heidät puhtaaksi koko olemukseltaan ja alinomaa pitämään silmällä lopullista määränpäätään. Ja totisesti he pääsivätkin Meidän tykömme valittuina, parhaina. Muistakaa Ismaelia, Elisaa ja Hesekieliä, jotka myös parhaitten joukkoon kuuluivat.
Koraani 38:45-48

Ibn Ishaaq sanoi, että Elisa (rauha hänelle) lähetettiin lapsille Elijahin (rauha hänelle) jälkeen. Hän asui ihmistensä parissa, kutsui heitä Allahin luo noudattaen Elijahin viestiä ja lakeja, kunnes kuoli pois.
Erimielisyydet kasvoivat heidän keskuudessaan huonoin seurauksin. Synnit kasvoivat kaikkialla, tyrannit kasvoivat ja tappoivat profeetat.
Al-Hafiz Abu Al-Qasim Ibn Asakerin mukaan Elisa oli Ibn Adi, Ibn Shultam, Ibn Aphraem, Ibn Joseph, Ibn Isaac, Ibn Abraham.
On sanottu, että hän oli Elijahin serkku. Toiset lähteet sanovat hänen piileskelleen Elijahin kanssa Qasium-vuoren luolassa, kun he pakenivat Ba'alabakin kuninkaalta ja kun Elijah kuoli, Elisa seurasi häntä profeettana hänen ihmistensä parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti