keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sukupuolien sekoittuminen on halal

Kirjoitin sukupuolien sekoittumisesta kerran aiemminkin
http://www.alarabiya.net/articles/2009/12/09/93705.html

Sukupuolien sekoittuminen on sallittua islamissa ja se on luonnollinen osa elämää, uskonnollisen poliisin Mekka haaran presidentti sanoi saudi-arabialaiselle lehdelle.

Ne, jotka vastustavat sukupuolien sekoittumista, ovat ristiriidassa itsensä kanssa, koska he todennäköisimmin sekoittuvat vastakkaiseen sukupuoleen päivittäisissä, kuten pitämällä naispalvelijoita.

Al-Ghamdi lisäsi, että vain vähemmistö oppineista kieltää sukupuolien sekoittumisen ja näillä oppineilla ei ole vahvaa todistusaineistoa väitteensä tueksi ja he johdattavat nykypäivän muslimeja pois Profeetta Muhammadin ajoista.

Sheikki sanoi, että sukupuolien sekoittumista ei koskaan kielletty Profeetan aikoina ja se oli luonnollinen osa Sahabojen, Profeetan seuralaisten, elämää.

Al-Ghamdi kertoi myös, ettei sanaa sekoittuminen löydy shariasta, islamin laista, eikä sharia sano mitään siitä, etteivätkö naiset ja miehet - jotka eivät ole naimisissa keskenään - saisi tehdä työtä, opiskella ja seurustella* keskenään.

"Islamilainen laki ei sano mitään sekoittumisesta, toisin kuin lukuisat lait sellaisista asioista kuin avioero, kaupankäynti ja sota. Sukupuolien sekoittumisella ei ole virallisia lakeja, eikä käsitteitä."
Al-Ghamdi sanoo, että termi "sekoittuminen" keksittiin yksinkertaisesti vain, koska jotkut oppineet liioittelivat nk. tabua sukupuolien sekoittumisesta, huolimatta siitä, että se on luonnollista.

Al-Ghamdi sanoo, että termi sekoittuminen keksittiin yksinkertaisesti siksi, koska jotkut oppineet liioittelivat ns. sekoittumisen tabua, vaikka sukupuolien sekoittuminen on luonnollista.

"On vaarallista, kun termi sekoittuminen yhdistetään islamilaisen lain tieteeseen, tämä vaikuttaa islamilaisen lain perintöön negatiivisesti, koska se on antanut tekaistun idean meriitin."


*Nimitystä seurustelu käytetään myös ihmisten välisestä yhdessä oleskelusta ja keskustelusta. (c) Wikipedia
Viittaa kanssakäymiseen ei-seksuaalisessa merkityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti