maanantai 13. toukokuuta 2013

Naisten murhe kaikkialla maailmassa

Jos maailmassa on yksi asia, josta naiset valittavat miehissään, se on se, että
Tämä ei katso kulttuuria, paikkaa, etnistä taustaa, eikä väestöryhmää (paitsi ehkä hyvin rikkailla ei ole näin). Näyttää hyödylliseltä kysyä hyvin yksinkertainen kysymys: miksi aviomiehet eivät tykkää auttaa kotitöissä ja miksi heidän pitäisi haluta auttaa niissä. [No koska islam sanoo niin ja se on muutenkin järkevää... t. Kattila-Mauri]

Joten miksi miehet eivät auta kotitöissä? Siihen voi olla lukuisia syitä laiskuudesta lykkäämiseen ("Teen sen myöhemmin, rakas"), mutta tutkimusten mukaan siihen on yksi ylivoimainen syy:

Miehet eivät pidä kotitöiden tekemisestä, koska heidän isänsä eivät tehneet kotitöitä.

Vaikka useimmat aviomiehet eivät tiedosta tätä haluttomuteensa auttaa, useimmissa tapauksissa tämä on perustavanlaatuinen syy. Vanhat väitteet "en voi tehdä kotiaskareita, koska olen töissä koko päivän" on osoitettu hölynpölyksi, koska kotitalouksissa, jossa sekä mies että nainen käyvät töissä, miehet tekevät edelleen vain viideosan siitä työstä, jonka vaimot tekevät.

Pojille ei saa antaa kuvaa, että kotitöiden tekeminen olisi epämiehekästä tai ikävää


Ihmisinä, yksi tärkeimmistä tavoista, joilla opimme, om muiden seuraaminen ja matkiminen - joten viesti kaikille vanhemmille: Teidän lapsenne tarkkailevat!
Koraani osoittaa selvästi, kuinka vanhempiemme (tai esi-isien) esimerkki suoraan motivoi meidän tekojamme. Allah esimerkiksi sanoo suura Az-Zukhrufissa (jae 23):
»Niin emme myöskään ennen sinua saattanut lähettää varoittajaa mihinkään kaupunkiin suruttomien sanomatta: Varmasti olemme nähneet isäimme käyneen määrättyä suuntaa, ja totisesti me kuljemme heidän jäljissään.»
Vanhempiemme ja opettajiemme esimerkki on loistava motivaattori, tai tässä tapauksessa, vie kaiken motivaation pois. Lapset, jotka näkevät isiensä kieltäytyvän tekemästä kotitöitä, oppivat pitämään niitä epämiehekkäinä ja epäritarillisina.
Meidän täytyy ottaa Allahin lähettilään esimerkki elämäämme. Voi vaatia jonkin verran ponnisteluja rikkoa perinne, joka kuiskaa meille, etteivät kotityötä ole "oikeille miehille", mutta mitä enemmän opiskelemme rakkaan Profeettamme elämää, sitä enemmän sellainen roskapuhe osoittautuu potaskaksi.

‘Aisha (olkoon Allahin armo hänen kanssaan) kuvaili Profeetan luonnetta kauniisti sanoessaan: "Todellakin, hän palveli perhettään (tai vaimojaan)" (Sahih al-Bukhari).
Profeetta oli syvästi omistautunut palvelemaan perhettään ja tekemään kotiaskareita. Rauha ja siunaukset olkoon hänen kanssaan.

Jotta motivoisimme kaikkia aviomiehiä ja tulevia aviomiehiä tekemään kotitöitä, tässä on lista niiden hyödyistä:
  1. Suurin hyöty on se, että seuraat Profeetan (rauha hänelle) polkua, joka sanoi: "Parhaat teistä ovat parhaita vaimoilleen" (Sunan al-Tirmidhi).
  2.  Kotitöiden teko on hyväntekeväisyyden ele ja tarkoittaa onnellisuuden tuomista perheesi sydämeen. Profeetta sanoi: "Paras teko on tuoda ilo uskovan veljesi sydämeen." Jos yksi upeimmista teoista on tuoda ilo uskovien veljiesi ja siskojesi sydämeen, on vielä suurempi hyöty tuoda ilo oman perheesi sydämeen!
  3. Läntisen Ontarion yliopiston tutkimus osoittaa, että parit, jotka jakavat kotityöt (noin) puoliksi, olivat onnellisimpia ja kokivat tarpeensa tyydytetyimmiksi!
  4. Sama tutkimus osoitti, että jos pariskunnasta vain toinen teki kotitöitä (yleensä vaimo) SEKÄ mies että vaimo olivat tyytymättömiä ja masentuneita!
  5. Tohtori John Gottmanin tutkimus osoittaa, että pareilla, jotka jakavat kotityöt, on tyydyttävämpi seksielämä kuin niillä, jotka eivät jaa. Mieti sitä! 
  6. Viimeiseksi, muistatko, kun sanoin, että vanhempien teot vaikuttavat lapsiin? Niin. Tutkimus osoittaa, että jos lapsilla, joiden vanhemmat jakavat kotityöt, on enemmän ystäviä ja he saavat parempia numeroita koulussa.
(c) http://www.muslimmarriageadvice.com/husband-wont-help/
Ibrahim Hindy on kandidaatti Islamic Jurispudence at Al-Madinah International yliopistossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti