keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Paasto

Allahin lähettiläs (olkoon rauha hänen yllään) sanoi: "Kun Ramadan-kuukausi tulee, armon portit on avattu ja Helvetin portit on lukittu ja demonit on kahlittu."

Allahin lähettiläs (olkoon rauha hänen yllään) sanoi Ramadanista puhuttaessa: "Älä paastoa ennen kuin näet uuden kuun äläkä riko paastoa ennen kuin näet sen (uuden kuun); mutta jos sää on pilvinen, laske kuukauden kestävän 30 päivää."

Abu `Abd ar-Rahman `Abdullah, `Umar ibn al-Khattabin poika (ra) kertoi kuulleensa Allahin Lähettilään (saas) sanovan:
Islam on rakennettu viidelle peruspylväälle: todistus, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah (swt) ja Muhammad (saas) on Allahin Lähettiläs; rukousten suoritus: zakatin maksu; pyhiinvaellusmatka Huoneeseen ja paasto Ramadan-kuussa.  
Al-Bukhari ja Muslim

 Kertonut Abu Hurayrah (olkoon Allah tyytyväinen häneen), Profeetalta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle), joka sanoi: Allah (Ylistetty ja korkea olkoon hän) sanoi:
Paastoaminen kuuluu Minulle ja Minä olen se joka palkitsee siitä. Seksuaaliset halut, ruoka ja juoma jätetään Minun vuokseni. Paastoaminen on kuin kilpi, ja se joka paastoaa hänelle on kaksi iloa; ilo kun hän rikkoo paastonsa, ja ilo kun hän tapaa Luojansa. Muutos hengityksen hajussa kun ihminen paastoaa, on Allahille rakkaampaa kuin myskin tuoksu.
Kerännyt al-Bukhari (ja myös Muslim, Malik, at-Tirmidhi, an-Nasa’i ja Ibn Majah).

Abu Hurayrah (ra) kertoi Allaah:in Lähettilään (saws) sanoneen: "Saum (paasto) on suoja (Helvetin tulelta). Joten paastoavan ihmisen tulisi välttää seksuaalista kanssakäymistä vaimonsa kanssa, eikä hänen tulisi käyttäytyä järjettömästi ja hävyttömästi, ja mikäli joku riitelee hänen kanssaan tai loukkaa häntä, hänen tulisi sanoa tälle kahdesti: 'Minä paastoan'.” Profeetta (saws) lisäsi: "Kautta Hänen jonka Käsissä minun sieluni on, tuoksu joka tulee ulos paastoavan ihmisen suusta, on parempi Allahin luona kuin myskin tuoksu. (Allah sanoo paastoavasta ihmisestä: 'Hän on jättänyt ruokansa, juomansa ja halunsa Minun vuokseni. Saum (paasto) on Minulle. Joten palkitsen (paastoavan ihmisen) siitä ja palkkio hyvistä teoista kerrotaan kymmenen kertaa.' “
Bukhari

Profeetta (saws) on sanonut: "Joka ei lopeta valheiden kertomista ja sen mukaan toimimista, Allah ei tarvitse sitä, että hän luopuu ruoastaan ja juomastaan."
(al-Bukhaari, al-Fath, nro 1903)

 Abu Ayyub ilmoitti, että Allahin Lähettiläs sanoi: "Kuka tahansa paastoaa Ramadan kuukauden ja sitten jatkaa sitä paastoamalla 6 päivää Shawwaalin kuussa, palkitaan niin kuin hän olisi paastonnut koko vuoden."
[Muslim, at-Tirmithi, Ibn Majah, Abu Dawud ja Ahmad Jabirin tavalla].

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti