lauantai 28. heinäkuuta 2012

Suomenkieliset islam-sivustot

Sivustot

Islaminusko - joskus tekemäni hieman köykäinen sivusto, joka on suunnattu lähinnä ei-muslimeille ja uusille muslimeille. Siellä vain on joku ongelma ääkkösten kanssa, mikä on tosin helposti korjattavissa.

Islamopas - hienoja artikkeleita sikiönkehityksestä Koraanissa ja pyhiinvaelluksesta, paljon tietoa Profeetan (rauha Hänelle) elämänvaiheista yläkulman kohdasta "Kirjasto".

Palaamistarinoita - melko uusi sivusto, joka lähinnä kertoo islamiin kääntyneiden tarinoita.

Pisara valtameressä - tietoa uskon pilareista, perhe-elämästä, jne.

Profeetta.com - pitkiä kertomuksia Muhammedin (saas) vaiheista, siitä miten islam paljastettiin ihmiskunnalle, tietoa Koraanissa mainituista tieteellisistä ilmiöistä, Muhammedin sukupuu jne.

Salam - haditheja, joita en ollut koskaan aikaisemmin lukenut, tietoa siitä, mitä uskontunnustus todella pitää sisällään, tietoa ja kuvia moskeijoiden arkkitehtuurista...

Shiaislam.info - ei tarvitse pelästyä, että ejj, se on shiia. Suuri osa sivuston materiaalista voisi olla yhtä lailla sunnien sivustolla. Minä itse muuten en ole shiia enkä sunni, ei Profeettakaan (saas) koskaan sanonut olevansa sunni.

Totuudentie - laaja valikoima artikkeleita tärkeistä asioista kuten paastosta ja uskosta. Mutta jotkut noista teksteistä kuulostavat siltä, että muumit ovat "hieman" poissa laaksosta. Uusille muslimeille en suosittele, mutta "vanhoille" voi olla hyvää materiaalia.

Tulevaisuus.org - tietoa islamista, esim. hieno luettelo Koraanissa mainituista profeetoista. Keskustelupalsta, josta voi löytää hyviä artikkeleita, mutta minulle on jäänyt tuosta vähän sellainen mielikuva, ettei siellä oikein tykätä, jos on mistään eri mieltä muiden kanssa.

islamtieto.com - Keskustelufoorumi.

Islam Suomessa - uskonto, jota et enää voi sivuuttaa - hyödyllinen sivusto, jossa kerrotaan esim. islamin säätämistä rangaistuksista ja ilmestyksistä.

Suomen Jihad - Keskustelupalsta, jonka perustin itse, kun en ollut ihan tyytyväinen noihin kumpaankaan jo olemassaolevaan, vaikka ei niissä mitään perustavanlaatuista vikaa ole. En tosin ole jaksanut sinne vielä mitään kirjoittaa.

Hadith-kirjasto
- tämäkin oma sivuni; pieni valikoima haditheja eri aiheista. Teen tästä paremman joskus, insha'Allah.

Viattomuus
- Lukuisia artikkeleita niin muslimeille kuin ei-muslimeillekin, mm. siitä, ettei islam hyväksy 9/11:stä, juhlapäivistä, miksi Jumala on luonut ihmiset, tietoa siitä, miten Muhammad (saas) kohteli ei-muslimeja jne.

Blogit
Sotakirves

Sotakirveshaqqaa -

Kattila-Mauri - haditheja Paratiisista

Kirkon penkistä moskeijan lattialle

Verhon takaa - suomalaisnainen burqassa

Rashid Hämäläinen

orjanairo - runoja ja kirjoituksia suhteesta Allahiin

Junttimuslimi ihmettelee

Muwahhiduun

Egyptin Prinssi 

Islamtieto - paljon tekstiä jihadista

maurin islam blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti