maanantai 26. marraskuuta 2012

10 neuvoa muslimitytöille


Tämä on suomennettu Jannah.orgista. Paria lausetta ei tosin ihan kirjaimellisesti ja paria on sovellettu Suomen oloihin. En tosin tiedä, käyttääkö kukaan enää tissivöitä, no, ihan sama, muotihan tulee ja menee ja tulee takaisin. Kuvat täältä.

Kymmenen asiaa, jotka haluan sanoa muslimi teinitytöille
 1. Lakkaa postaamasta itsestäsi facebookiin herutuskuvia. Oikeastaan, lakkaa pukeutumasta heruttavasti. Ymmärrän, on mukavaa saada huomiota ja "tykkäyksiä" kuviisi kaikilta pojilta, jotka kertovat, että "olet niin kauniiiiiiiiis", "olet seksikässsss". Mutta loppujen lopuksi, mitä oikein olet tekemässä?? Joo, tietysti pojat pitävät sinusta, mutta sinun maineesi on sinun maineesi. Tulet aina olemaan se "horomanen" tyttö. On kivaa hengata niin ja näyttää siltä, vähän aikaa. Etkö pysty kunnioittamaan itseäsi? Miksi muidenkaan pitäisi? Muuten, jos joskus haluat naimisiin hyvän miehen kanssa, kukaan sellainen kundi ei tule lähellesi edes kymmenen metrin kepin kanssa. Luota minuun tässä.
 2. Älä käytä suoristusrautaa. Älä käytä laihdutuspillereitä. Älä käytä tissivöitä. Älä käytä korkkareita. Älä yksinkertaisesti tee mitään, mitä et halua tehdä. Yhteiskunnalla on naurettavia odotuksia. Kerronpa sinulle jotain: sinusta ei koskaan tule tarpeeksi laihaa, tarpeeksi vaaleaa, tarpeeksi ruskettunutta, tarpeeksi sievää, jne. Mainosten tarkoitus on saada sinut tuntemaan itsesi huonoksi, sillä tavalla ne myyvät tuotteita. Sitäpaitsi Suomi ei ole vielä ymmärtänyt muiden kultuurien kauneutta, intialaisten kauneutta tummine hiuksine ja silmine, somalien kauneutta, kurdien kauneutta, jne. jne. Sinä olet kaunis juuri sellaisena kuin olet. Äläkä unohda sitä.
 3. Vältä draamoja ja lakkaa yrittämästä olla suosittujen tyttöjen kanssa. Tiedätkö, minne suositut tytöt lopulta päätyvät? Niinpä. Eivät minnekään. Fiksut tytöt, älykkäät tytöt, ne, joilla on tavoitteita, ajatuksia ja hulluja ideoita. He tekevät upeita juttuja elämässä. Entäs kaikki draama tyttöjen keskuudessa. Miksi aloittaa sellaista, miksi mennä mukaan sellaiseen. Mikä järki siinä on? Ajattele kaikkia menneisyyden draamojasi. Auttoivatko ne sinua mitenkään elämässä? Saavutitko mitään? Älä tuhlaa aikaasi ja energiaasi. Ja tee itsellesi palvelus ja pysy kaukana tytöistä, jotka ympäröivät itsensä draamalla. Tunnista se tosiseikka, että joistain ystävistä tulee aina vihollisia. 
 4. Älä aloita suhdetta, jota et voi lopettaa. Se, että sinulla on poikaystävä, ts. joku, jonka kanssa puhut kaiken aikaa, hengailet ja olet seksuaalisessa suhteessa, vaikket kutsuisi häntä "poikaystäväksi". Sen lisäksi, että se on haram, et voi oikeastaan tehdä asialle mitään tässä iässä. Se aiheuttaa sinulle hirveästi draamaa, tunnemyrskyjä ja loukkaa tunteitasi näinä vuosina, kun sinun pitäisi keskittyä kehittämään itseäsi. Haluatko todella herätä parikymppisenä, kun olet valmis avioliittoon, kun sinulla on takanasi sarja epäonnistuneita suhteita? Totta, se on rumaa. Älä tee niin.
 5. Voit olla ruma sisältä. Niin, sinäpä juuri. Mitä sinun sisälläsi on? Sellaisia asioita, kuten rehellisyys, myötunto, usko, vaatimattomuus, rakkaus, tietoisuus Allahista? Vaiko kateutta, selän takana puhumista, valheita, tietämättömyyttä ja vihaa? Tee hommia näiden sisäisten piirteiden eteen, kaunistaaksesi itseäsi! Hengellisyys ja itsesi kehittäminen, on välttämätöntä tullaksesi oikein hienoksi musliminaiseksi, joka sinä haluat olla.
 6. Rukoile kaikki rukouksesi ja paastoa paastosi. Jostain syystä tämä yhteiskunta opettaa, että olet pikkulapsi kunnes olet 18. Islamissa olet - jossain mielessä - aikuinen murrosikäisestä lähtien! Velvollisuutesi on rukoilla 5 kertaa päivässä ja paastota Ramadan. Jos missaat joitain rukouksia koulun takia tai Fajrin, korvaa ne niin pian kuin voit. Tunnen yhden siskon, joka rukoilee aina useamman kerran peräkkäin ja hänen täytyy tehdä näin VUOSIA korvatakseen rukoukset, joita laiminlöi teini-ikäisenä.
 7. Lue! Sanoi enkeli Gabriel, kun Muhammadia pelotteli. Pliis, rakkaudesta Allahiin, lue. Lue vaikka Twilighteja tai Nälkäpeliä, kunhan luet jotain. Lukeminen tekee sinusta älykkäämmän, mielenkiintoisemman ja sivistyneemmän.
  Jotain, mitä haluat olla (toivoakseni) :-)
 8. Älä anna yhdenkään pyörittää sinua pikkusormensa ympärille. Teini-ikäisistä pojista voi olla kivaa lirkutella tytöille kauniita lupauksia ja saada tytöt lankeamaan heidän edessään. Se saa heidät tuntemaan itsensä upeiksi. Mutta se ei kestä. Älä tee kuten jotkut tytöt, jotka laittavat koko tulevaisuutensa ja kaikkensa roikkumaan yhden pojan varaan.
 9. Tee asioita. Älä vain istu kotona katsomassa lempi tv-sarjaasi ja laittelemassa kynsiäsi. Tee vapaaehtoistyötä eri järjestöissä, liity moskeijan nuorisoryhmään, aloita projekteja yhteisössäsi. Kokeile erilaisia asioita. Mene kursseille ja halaqaan (teologia-kerho, jossa käsitellään yleensä islamia) ja ala opiskella. Vanhemmat ihmiset sanovat aina, että tämä on elämäsi parasta aikaa ja blaa blaa blaa. Mutta se voi olla, joten älä tuhlaa sitä!
 10. Vanhempasi rakastavat sinua. Täällä kasvaneina olemme aina oppineet ajattelemaan, että vanhempamme ovat vihollisiamme. He ovat vain niin ärsyttäviä ja tyhmiä ja laittavat meidät tekemään asioita, joita emme halua tehdä ja rajoittavat vapauttamme!
  He ovat ainoita ihmisiä maailmassa, jotka tukevat sinua ja rakastavat sinua ehdoitta. Älä unohda sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti