tiistai 6. marraskuuta 2012

Jeesus, Marian poika (rauha hänelle)


Suuri kiitos tämän tekstin haditheista kuuluu Hannu Karpolle, joka on kirjoittanut islam-aiheisia tekstejä myös omaan Sotakirves-blogiinsa. Kuvat Wikipediasta.

Yksi islamin perususkomuksista on usko profeettoihin, hurskaisiin ihmisiin, jotka Jumala valitsi kansoista levittimään ihmisten parissa sanaa yhden Jumalan palvonnasta, paastosta, köyhien auttamisesta ja Tuomiopäivästä. Yksi näistä profeetoista on Jeesus (rauha hänelle), joka syntyi Neitsyt-Mariasta ja teki ihmetekoja sairaiden parantamisesta kuolleiden henkiin herättämiseen. Jeesus (rauha hänelle) ei ole ainoastaan profeetta, vaan myös Messias, joka palaa keskuuteemme Lopun aikoina toisen messiaan, Mahdin kanssa, ja he surmaavat Anti-Kristus Al-Dajjalin.

Jeesuksen (rauha hänelle) tarina alkaa luonnollisesti syntymästä, joka oli erikoinen, kuten koko mies.

"Ja katso, enkelit sanoivat: "Maria, Jumala ilmoittaa sinulle hyvän sanoman, että hänen Sanansa tulee sinulle. Hänen nimensä on oleva Messias, Jeesus, Marian poika, Hän on kuuluisa tässä ja tulevassa elämässä, yksi niistä, jotka korotetaan Jumalan läheisyyteen. Hän on puhuva ihmisille kehdostaan samoin kuin täysi-ikäisenä ja on oleva yksi vanhurskaista."
(Koraani 3:44-45) 

Maria, johon ei ollut yksikään mies koskenut, tuli raskaaksi, koska Jumala niin tahtoi, ja siirtyi kauas syrjäiseen paikkaan.
"Sitten synnytystuskat pakottivat hänet nojautumaan taatelipalmun runkoon. Hän lausui: »Voi, kun olisin kuollut ennen tätä ja minut olisi kokonaan unohdettu.»"

Jumala kuitenkin käski olla murehtimatta ja huolehti Mariasta. Sitten neiti palasi ihmisten luo ja he häntä toruivat lapsen synnyttämisestä, luullen Mariaa kevytkenkäiseksi naiseksi. Heidän ihmetyksekseen Jeesus-vauva (rauha hänelle) virkkoi heille:
"Totisesti, minä olen Jumalan palvelija. Hän on antanut minulle Kirjan ja Hän on tehnyt minut profeetaksi. Hän antaa minulle siunauksensa missä tahansa olenkin, ja Hän on määrännyt minun tehtäväkseni rukoilemisen ja almut niin kauan kuin elän. (Hän on luonut minut) hyväksi äitiäni kohtaan, eikä Hän ole tehnyt minua kapinalliseksi, onnettomaksi. Rauha ylläni sinä päivänä, jolloin synnyin, sinä päivänä, jolloin kuolen sekä sinä päivänä, jolloin minut herätetään kuolleista."
(Koraani 19:30-33)

Synnytystuskat pakottivat Marian nojautumaan taatelipuun runkoon.


Neitsyt-Maria onnellisena Jeesus-lapsen kanssa


Jeesus jäi toisiksi viimeiseksi profeetaksi; hänen jälkeensä tuli vain Muhammad (rauha hänelle).

Abu Huraira kertoi:
Kuulin Allahin Apostolin sanovan, "Olen kaikista ihmisistä lähimpänä Marian poikaa ja kaikki profeetat ovat isällisiä veljiä ja minun ja hänen (Jeesuksen) välillä ei ole profeettoja."
(Sahih Bukhari Vol 4, Kirja 55, nro 651)


Abu Huraira kertoi:
Allahin apostoli sanoi, "Sekä tässä elämässä että tuonpuoleisessa, minä olen kaikista ihmisistä lähimpänä Jeesusta, Marian poikaa. Profeetat ovat isällisiä veljiä; heillä on eri äidit, mutta heidän uskontonsa on sama."
(Vol 4, kirja 55, nro 652)

Jeesus (rauha hänelle) oli juutalaisille lähetetty profeetta, joka myös ennusti heille seuraavan lähettilään tulon.
»Israelin lapset, totisesti olen sananjulistaja, jonka Jumala on lähettänyt teille vahvistamaan Toorasta sen, mikä annettiin ennen minua, ja ilmoittamaan ilosanoman sananjulistajasta, joka on tuleva minun jälkeeni ja jonka nimi on oleva Ahmad.»
(Koraani 61:6)

Jumala lähetti Jeesukselle (rauha hänelle) Evankeliumin (Injilin), jotta hän saisi saarnata sitä israelilaisille.

Ja Me lähetimme profeettain jälkeen Jeesuksen, Marian pojan, vahvistaen sen, mikä ennen Häntä oli sanottu Toorassa; Hänelle Me annoimme evankeliumin, joka sisälsi johdatuksen ja valkeuden sekä varmensi sen, mikä edellä oli sanottu Toorassa, - ollen myös johdatukseksi ja kehoitukseksi niille, jotka karttavat pahaa.
(Koraani 5:46)

Nykypäivän muslimien ei kuitenkaan kuulu seurata Evankeliumia - tai evankeliumeja, jotka ovat vääristeltyjä ja korruptoituneita. Meille on lähetetty Koraani, joka on täydellinen ohjekirja, jota muslimien tulee seurata, kuten allaolevasta hadithista käy ilmi:

Koraanissa sanotaan

إن الذين آمنوا و الذين هادوا و النصارى و الصابئين من آمن بالله و اليوم اللآخر و عمل صالحا فلهم أجرهم عند ربهم و لا خوف عليهم و لا هم يحزنون"Ne, jotka ovat uskoneet ja ne Judean kansasta, jotka katuivat kultaista vasikkaa, ja kristytyt ja sabialaiset: ken heistä on uskonut Jumalaan ja viimeiseen päivään ja tehnyt uskossaan hyviä töitä, heitä odottaa palkintonsa herransa luona, eikä heillä tule olemaan pelkoa tulevasta, eikä surua ja kaipausta siihen, mikä on heidän taaksensa jäänyt"
(Koraani 2:62)


Al-Tabari on kirjannut ylös hadithin, joka kuuluu näin:

وقال السدي {إن الذين آمنوا والذين هادوا والنصارى والصابئين من آمن بالله واليوم الاَخر وعمل صالحاً} الاَية, نزلت في أصحاب سلمان الفارسي بينا هو يحدث النبي صلى الله عليه وسلم إذ ذكر أصحابه فأخبره خبرهم, فقال كانوا يصلون ويصومون ويؤمنون لك ويشهدون أنك ستبعث نبيا, فلما فرغ سلمان من ثنائه عليهم قال له نبي الله صلى الله عليه وسلم «يا سلمان هم من أهل النار», فاشتد ذلك على سلمان فأنزل الله هذه الاَية وفكان إيمان اليهود أنه من تمسك بالتوراة وسنة موسى عليه السلام حتى جاء عيسى فلما جاء كان من تمسك بالتوارة وأخذ بسنة موسى فلم يدعها ولم يتبع عيسى كان هالكاً وإيمان النصارى أن من تمسك بالانجيل منهم وشرائع عيسى كان مؤمناً مقبولاً منه حتى جاء محمد صلى الله عليه وسلم, فمن لم يتبع محمدا صلى الله عليه وسلم منهم ويدع ما كان عليه من سنة عيسى والإنجيل كان هالكاً. قال ابن أبي حاتم, وروي عن سعيد بن جبير نحو هذا

Al-Suddi sanoi: ”Tämä jae (Ne, jotka ovat uskoneet ja ne Judean
kansasta, jotka katuivat...) laskeutui kertomaan Salman Persialaisen
seuralaisista, kristityistä askeeteista. Kerran Salmanin tarinoidessa
Profeetalle  صلى الله عليه و سلمtulivat hänen vanhat seuralaisensa
puheeksi. Hän kuvaili heitä Profeetalle: ”Heillä oli tapana rukoilla ja
paastota. He uskoivat Allahiin ja antoivat todistuksensa, että sinä
tulisit vielä lähetetyksi profeettana.” Kun hän sai ylistyksensä vietyä
loppuun, Profeetta صلى الله عليه و سلم sanoi hänelle: ”Salman, he ovat
helvetin asukkaita.” Tämä oli Salmanin vaikea kestää, kunnes Allah
lähetti tämän jakeen. Juutalaisten usko oli pitää kiinni Toorasta ja
Mooseksen sunnasta Jeesuksen tuloon asti. Kun Jeesus sitten  tuli, oli
Toorasta ja Mooseksen sunnasta itsepintaisesti kiinnipitävän kohtalona
tuho. Ja kristityiden usko oli pitää kiinni Injilista ja Jeesuksen
tuomista uudistuksista; joka näin teki, oli oikea uskova Muhammadin  صلى
الله عليه و سلم tuloon asti. Ken heistä ei sitten seurannutkaan
Muhammadia صلى الله عليه و سلم ja jättänyt Injilia ja Jeesuksen sunnaa,
tuhoutui.” Ibn Abi Hatim sanoi: ”Samaan tapaan on raportoitu Said ibn
Jubairin sanoneen.”

Tärkein profeetoista on siis selkästi Muhammad (rauha hänelle), ei Jeesus, onhan Muhammad (rauha hänelle) sanonutkin:
"Jos Mooses tai Jeesus eläisivät, he olisivat seuranneet minua."
(Al-Yawaqit wal-Jawahir, s. 24; Fath al-Bayan, vol. 2, s. 246; Tafsir Ibn Kathir, Al Imranin jakeen 81 alla.)

On hyvin olennaista ymmärtää ja sisäistää, ettei Jeesus (rauha hänelle) ollut Jumalan poika, sillä kuten Koraani korostaa, sellainen ajatus on kertakaikkisen mahdoton.
Ja kun Jumala sanoo: »Oi Jeesus, Marian poika! Oletko sanonut ihmisille: »Ottakaa minut ja minun äitini kahdeksi jumalaksenne Jumalan ohella», hän (Jeesus) vastaa: »Ylistys olkoon Sinulle, en voinut sanoa sellaista, johon minulla ei ollut oikeutta; jos olisin niin sanonut, Sinä olisit varmasti sen tietänyt; Sinä tiedät, mitä on minun mielessäni, mutta minä en tiedä, mitkä ovat Sinun aivoituksesi: totisesti olet Sinä suuri näkymättömien asioiden tuntija. En minä sanonut heille muuta, kuin minkä Sinä minulle uskoit: »Palvelkaa Jumalaa, minun Herraani ja teidän - Herraanne! ja minä pidin vaarin heistä niin kauan, kuin minä olin heidän keskuudessaan, mutta kun Sinä annoit minun kuolla, Sinusta tuli heidän kaitsijansa, ja Sinä olet kaiken tapahtuvan todistaja.
(Koraani 5:116-117)

Jeesus (rauha hänelle) oli pelkkä inhimmillinen ihminen, jolla ei ollut Jumalan ominaisuuksia, kuten kellään ihmisellä tai eläimellä ei voi olla.

Kristityt tulivat Muhammadin luo ja väittelivät hänen kanssaan Jeesuksesta, Marian pojasta. He kysyivät häneltä, kuka oli hänen (Jeesuksen) isänsä ja hourivat monia valheita ja herjaavia asioita Allahista - hän on (tosi asiassa) ainoa jumala; hänellä ei ole vaimoa, eikä liioin lasta. Muhammad sanoi heille: "Tiedättekö, että meidän Herramme on elävä ja että hän ei koskaan kuole? Jeesus kuitenkin paljastui kuolevaiseksi." He sanoivat, "Kyllä". Hän kysyi heiltä, "Oliko syytä, miksi Jeesus olisi ollut erilainen?" He sanoivat, "Ei". Hän sanoi, "Tiedättekö, että mikään ei ole piilossa Allahilta, ei maan päällä, eikä taivaassa?" He sanoivat, "Kyllä". Hän sanoi heille, "Tiesikö Jeesus enemmän kuin mitä Allah oli opettanut hänelle?" He sanoivat, "Ei". Hän sanoi: "Meidän Herramme muovasi Jeesuksen sellaiseksi, joka häntä miellytti, Jeesuksen äidin kohtuun. Ettekö tiedä, ettei Herramme syö eikä juo eikä poista mitään epäpuhdasta (peseydy liasta)?" He vastasivat, "Kyllä". Hän sanoi: "Tiedättekö, että Jeesuksen äiti oli raskaana ja synnytti hänet, kuten jokainen äiti synnyttää lapsensa; että hän ravitsi tätä, kuten ketä tahansa lasta, ja hän söi, joi ja päästi itsensä epäpuhtauksista (peseytyi)?" He sanoivat, "Kyllä". Hän sanoi: "Kuinka se, mitä väitätte, voi olla totta?"
Ibn Hisham, as-Siratu'n-nabawiyya, Cairo 1955, Vol. 1, pp. 224-225.

Ei Jumala voi syödä, juoda, eikä likaantua ja pestä likaa pois, sillä Hän on tämän luomakuntansa yläpuolella! Kukaan ei voi synnyttää Jumalaa, sillä Hän on ikuinen, eikä ruokkia Häntä, sillä hän ei tarvitse ruokaa mihinkään.

Aikoinaan kun Muhammad (rauha hänelle) lähti siivekkäällä ratsulla katsomaan Taivaan ihmeitä, hän tapasi edeltävät profeetat ja kuvaili Jeesuksen (rauha hänelle) ulkonäköä:

Ibn Umar kertoi, että Profeetta (saas) sanoi, "Minä näin Mooseksen, Jeesuksen ja Aabrahamin (astuessani yöllä taivaaseen). Jeesus oli punaihoinen, kiharahiuksinen ja hänellä oli leveä rintakehä. Mooses oli ruskeaihoinen, hänellä oli suorat hiukset ja hän oli yhtä pitkä kuin hän olisi ollut Az-Zuttin ihmisiä."
(Bukhari, Volume 4, kirja 55, numero 648)

Abd'Allah bin Umar on kertonut Allahin lähettilään (rauha ja Allahin siunaus hänelle) sanoneen:
"Viime yönä näin itseni näyssä Ka'bassa. Näin punertavaihoisen miehen, joka oli erittäin komean näköinen ja jolla oli kaunein mahdollinen kihara tukka. Hän oli kammannut sen auki ja siitä tippui vesipisaroita. Hän nojasi kahden miehen harteisiin ja kulki ympäriinsä Talossa. Kun kysyin, kuka hän oli, minulle kerrottiin, että hän oli Messias, Marian poika... "
(Bukhari, Muslim)

Kertomuksen mukaan Ka'b al-Akbar antoi perusteellisen kuvauksen Jeesuksesta (rauha hänelle):
"Jeesuksella, Marian pojalla, oli punertava, vaaleansävyinen iho; hänellä ei ollut pitkiä hiuksia ja hän ei koskaan voidellut päätään. Jeesuksella oli tapana kävellä paljain jaloin, hänellä ei ollut taloa, eikä koristeita, ei tavaroita, eikä vaatteita tai ruokaa, paitsi päivittäinen ateriansa. Aina kun aurinko laski, hän järjesti jalkansa rukousasentoon ja oli siinä, kunnes aamu koitti. Hän paransi syntymästään saakka sokeina olleita, spitaalisia ja herätti kuolleita Allahin luvalla. Hän kertoi ihmisille, mitä he söivät taloissaan, mitä heillä oli varastossa seuraavaa päivää varten ja käveli vetten päällä merellä. Hänen hiuksensa olivat epäjärjestyksessä ja hänen kasvonsa olivat pienet; maan päällä hän eli askeettisesti, kaivaten elämää seuraavassa maailmassa ja palvoi innokkaasti Allahia. Hän oli pyhiinvaeltaja maan päällä siihen saakka, kunnes juutalaiset ottivat hänet kiinni ja halusivat tappaa hänet. Silloin Allah nosti hänet ylös taivaisiin ja Allah tietää parhaiten, mitä hän tekee."

Tavoiltaan Jeesus (rauha hänelle) oli vaatimaton ja piti kielensä kurissa, kuten kirjassa  الموطأ (al-Muwatta) kerrotaan:

1780: حدثني مالك عن يحيى بن سعيد ان عيسى بن مريم لقي خنزيرا بالطريق فقال
له انفذ بسلام فقيل له تقول هذا لخنزير فقال عيسى اني أخاف ان أعود لساني
النطق بالسوء

Malik kertoi minulle kuulleensa Yahya ibn Sa'idilta, että Jeesus Marian poika (rauha hänelle) kohtasi tiellä kulkiessaan sian. Jeesus sanoi sialle: ”Jatka matkaasi rauhassa”.
Silloin häneltä kysyttiin: ”Näinkö sinä sanot sialle?”
Jeesus vastasi: ”En uskalla totuttaa kieltäni puhumaan pahaa”.


وحدثني مالك أنه بلغه أن عيسى ابن مريم كان يقول لا تكثروا الكلام بغير ذكر الله فتقسو قلوبكم فإن القلب القاسي بعيد من الله ولكن لا تعلمون ولا تنظروا في ذنوب الناس كأنكم أرباب وانظروا في ذنوبكم كأنكم عبيد فإنما الناس مبتلى ومعافى فارحموا أهل البلاء واحمدوا الله على العافية

Malik kertoi minulle kuulleensa, että Jeesuksella, Marian pojalla oli tapana sanoa: ”Älkää puhuko paljoa muuten kuin Jumalaa muistaen, jotta eivät sydämenne kovettuisi, sillä kova sydän on todellakin Jumalasta
kaukana, vaikka te ette sitä tiedä. Älkääkä tuijottako ihmisten synteihin kuin olisitte herroja, vaan tuijottakaa omia syntejänne niin kuin olisittekin orjia; sillä ihmiset jakautuvat synnissä vain kahteen leiriin: siitä turvaan saatettuihin ja sillä koeteltuihin. Olkaa siis armollisia koetelluiksi joutuneille ja ylistäkää ja kiittäkää Jumalaa Hänen suomastaan turvasta.”


Jeesus varoi jopa äärimmäisyyksiin asti ajattelemasta pahaa kenestäkään ihmisestä tai eläimestä.

3260 وقال إبراهيم بن طهمان عن موسى بن عقبة عن صفوان بن سليم عن عطاء بن يسار عن أبي هريرة رضي الله عنه قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم وحدثنا عبد الله بن محمد حدثنا عبد الرزاق أخبرنا معمر عن همام عن أبي هريرة عن النبي صلى الله عليه وسلم قال رأى عيسى ابن مريم رجلا يسرق فقال له أسرقت قال كلا والله الذي لا إله إلا هو فقال عيسى آمنت بالله وكذبت عيني

(…) Abu Huraira sanoi: ”Allahin lähettiläs (SAAS) kertoi Jeesuksen, Marian pojan nähneen miehen varastavan, joten hän sanoi tälle: ”Varastitko sinä?” Mies vastasi: ”En todellakaan! Vannon sen Jumalan nimeen, ainoan, jolla on oikeus tulla palvotuksi!”. Jeesus sanoi: ”Olen asettanut uskoni Jumalaan ja todennut silmieni valehtelevan.”
(al-Bukhari)

Jeesus ja hänen opetuslapsensa ohittivat kuolleen koiran. Opetuslapsi sanoi, "se haisee hirvittävälle". Mutta Jeesus sanoi, "sen hampaat ovat niin valkoiset."
Kirjasta Hilyatu'l-awliya, Vol. 2, p. 283. (Toisen lähteen mukaan kyseessä oli porsasvainajan raato.)

Hän oli erityisen nöyrä.
Hän sanoi Israelin lapsille, "Missä siemen kasvaa?" He vastasivat, "Pölyssä". 
Hän sanoi, "Totisesti minä sanon teille, totuus voi kasvaa vain sydämessä, joka on murskattu kuin tomu(ksi)."
Abu Talib, Atiyya'l-Harisiyyul-Waizu'l-Makki, Qutu'l-qulub fi muamalati'l-mahbub wa wasfi tariqi'l-murid ila maqami't-tawhid, Cairo Vol. 2, s. 74.

Jeesus (rauha hänelle) tunnettiin askeettisena kaverina, jolla ei ollut himoja materiaan.
blala blla

Tha'labin toimittamassa kirjassa Stories of the Prophets and in al-Ghazzali's Revival of the Life-Transaction Sciences kerrotaan sukupolvelta sukupolvelle välittyneitä tarinoita, joissa kerrotaan tällaista:

Jeesus, Messias (as) ei kantanut mukanaan mitään muuta kuin kampaa ja ruukkua. Sitten hän näki miehen kampaavan partaansa sormillaan, joten hän heitti kamman pois; sitten hän näki toisen miehen juovan joesta kämmenillään, joten hän heitti ruukun pois.

Jos haluat, saat seurata häntä, joka oli Henki ja Sana, Jeesusta, Marian poikaa (rauha hänelle), sillä hänellä oli tapana sanoa, "Minun mausteenani on nälkä, alusvaatteenani on Allahin pelko, päällysvaatteenani on villa, takkatuleni talvisin ovat auringonsäteet, lamppuni on kuu, jalkani ovat juhtani, ruokani ja hedelmäni on se, mitä maa viljelemättä tuottaa. Yöllä minulla ei ole mitään, myöskään aamulla minulla ei ole mitään, kuitenkaan maan päällä ei ole ketään minua rikkaampaa.

Messiaalla, Marian pojalla, rauha hänelle, oli tapana käyttää jouhikankaisia vaatteita, syödä luonnonvaraisia hedelmiä, hänellä ei ollut poikaa, joka olisi voinut kuolla, eikä taloa, joka olisi voinut tuhoutua, eikä hän laittanut mitään säästöön huomispäivän varalle. Hän nukkui missä tahansa, jossa ilta hänet yllätti.

Vaikka Jeesus (rauha hänelle) oli ankara itselleen, hän oli lempeä synnintekijöille, jopa niille, jotka loukkasivat häntä.

Joku näki hänen kerran tulevan ulos prostituoidun talosta ja sanoi hänelle, "Oi Allahin henki, mitä sinä teet tuollaisen naisen kanssa?" Mutta hän sanoi, "Lääkärin pitää käydä sairaan luona!"
Al-Jahiz, Amr b. Bahr, Kitabu'l-bayan wa't-tabyin, Bulaq 1313, Vol. 2, s. 90

Jeesus, Marian poika, ohitti kerran ihmisiä, jotka herjasivat häntä. Hän jatkoi matkaansa ja tapasi muita, jotka myös soimasivat häntä. Mutta joka kerta kun hän kuuli pahoja sanoja, hän vastasi hyvillä sanoilla. Sitten, yksi hänen opetuslapsistaan sanoi hänelle: "Mitä ilkeämmin joku sanoo sinulle, sitä kauniimmin vastaat hänelle. On kuin haluaisit yllyttää ja kannustaa ihmiset sinua vastaan, herjaamaan sinua." Mutta Jeesus vastasi, "Ihminen antaa toisille, mitä hänellä itsellään on."
Al-Jahiz, Vol. 2, s. 74.

Jeesus (rauha hänelle) ripustettiin ristiin, mutta hän ei kuollut sinne, vaan Jumala nosti hänet sieltä Taivaaseen ja vaihtoi tilalle toisen, Jeesuksen (rauha hänelle) näköisen miehen. Ihmiset ristiinnaulitsivat tämän miehen, jota erehtyivät Jeesukseksi (rauha hänelle).

... mutta eivät he ole surmanneet häntä eivätkä ristiinnaulinneet häntä, vaan
heistä näytti siltä.
(Koraani 4:155)

"Aisha (olkoon Allah häneen tyytyväinen) sanoi, että Pyhä Profeetta, sairastaessaan tautia, johon myöhemmin kuoli, sanoi: "Joka vuosi Gabriel tapasi toistaa kanssani Pyhää Koraania kerran, mutta tänä vuonna hän on tehnyt niin kahdesti. Hän on informoinut minua, että hän on ainoa profeetta, joka elää puolet niin pitkään kuin se, joka kulkee hänen edellään. Ja hän kertoi minulle, että Jeesus eli sata ja kaksikymmentä vuotta, ja näen, että jätän tämän maailman kuudenkymmenen iässä."
(Hujjaj al-Kiramah, p. 428; Kanz al-Ummal, vol. 6, p. 160, from Hazrat Fatima; and Mawahib al-Ladinya, vol. 1, s. 42)
Kuten aiemmin on mainittu, muslimit odottavat Jeesusta (rauha hänelle) vielä palaavaksi, kuten Muhammad (rauha hänelle) on luvannut:

 "Se (Tuomiopäivä) ei tule ennen kuin näette kymmenen merkkiä" ja (tässä yhteydessä) hän mainitsi savun, Dajjalin, Paholaisen, lännestä nousevan auringon, Jeesuksen, Marian pojan laskeutumisen...
(Sahih Muslim)

Abu Huraira kertoi:
Allahin Apostoli sanoi: "Hänen kauttaan, jonka käsissä sieluni on, Marian
poika (Jeesus) tulee hitaasti laskeutumaan keskuuteenne oikeuden valtiana
ja hän hajottaa ristit ja tappaa porsaat ja lakkauttaa Jizya-veron. Sitten
rahaa tulee olemaan yltäkylläisesti, eikä kukaan enää ota sitä."
(Sahih Bukhari, vol 3, kirja 34, nro 425)

"Jeesus, Marian poika, laskeutuu ja sitten heidän (muslimien) johtaja kutsuu hänet heidän luokseen ja johtajamaan heitä rukouksessa, mutta Jeesus sanoo: "Ei, jotkut teidän keskuudessanne ovat toisten johtajia. Tämä on kunnia Allahilta tälle Ummalle (yhteisölle)."
(Sahih Muslim)

Abdullah bin Amr raportoi Sayyidina Muhammadin (rauha hänelle) sanoneen, "Jesus, Marian poika, lasketuu maahan, saa lapsia, ja  jää 45:ksi vuodeksi, minkä jälkeen hän kuolee ja hänet haudataan yhdessä minun kanssani minun hautaani. Sitten Jeesus, Marian poika, ja minä, nousemme yhdestä haudasta Abu Bakrin ja Umarin väliin. "
[Ibn al-Jauzi välitti tämän teoksessa Kitab al-Wafa']

"Mitä te teette sitten, kun Marian poika (Jeesus) laskeutuu keskuuteenne ja tuomitsee ihmiset Koraanin lain mukaan, eikä Gospelin lain mukaan?"
(Fateh-ul Bari sivu 304 ja 305, Vol 7, Vol 4, kirja 55, Nro 658)

"Yksikään profeetta ei tule ajanjaksona minun ja Profeetta Jeesuksen (rauha hänelle) välissä. Ja Profeetta Jeesus (rauha hänelle) tulee laskeutumaan. Tunnistatte, kun näette hänet. Hän on keskikokoinen mies, jolla on punainen, vaalea iho. Hän tulee pukeutuneena kahteen keltaiseen vaatekappaleeseen. Hiukset hänen päässään näyttävät kuin vesi noruisi siitä, vaikka hänen hiuksensa eivät ole märät. Hän taistelee islamin vuoksi... Ja Profeetta Jeesus (rauha hänelle) tekee Dajjalista tehottoman. Hän elää tämän maan päällä 40 vuotta, ja tämän ajanjakson lopussa hän kuolee. Muslimit rukoilevat Jeesuksen hautajaisissa."
(Abu Dawud)

"Totisesti, rukousaika tulee ja Jeesus (rauha hänelle), Marian poika laskeutuu ja johtaa heitä rukouksessa. Kun Allahin vihollinen näkee hänet, hän (vihollinen) katoaa aivan kuin suola veteen."
(Sahih Muslim)

"Maailma asettuu hänen jalkojensa alle... Hänen silmänsä näkevät myös etäisyyden... Hän näkee uskottomien linnat ja kylät..."
(Al-Barzanji, Al-Isha'ah li-ashrat al-sa'ah, s. 244)

"Kun heidän (uskovaisten) imaami tulee johtamaan heitä aamulla, Profeetta Jeesus, Marian poika (rauha hänelle), laskeutuu heidän keskuuteensa aamulla. Tällöin imaami vetäytyy takaperin kävellen, jotta Profeetta Jeesus (rauha hänelle) tulisi edemmäs johtamaan väkeä rukouksessa. Mutta hän laittaa kätensä hartioidensa välille ja sanoo: "Tule edemmäs ja johda rukousta, sillä sinut on nimitetty siihen tehtävään."
(Sunan Ibn Majah)

Kun Dajjal kohtaa hänet [Jeesuksen], hän [Dajjal] alkaa liueta kuin suola veteen. Hän [Jeesus] sanoo hänelle: "Minun täytyy astua sisään; et voi paeta." Niinpä Jeesus (rauha hänelle) tappaa hänet [tekee hänet tehottomaksi] keihällään Luddin portilla.
(Sunan Ibn Majah)

"Sitten Jeesus (rauha hänelle) tulee ihmisten luo, joita Allah suojeli Dajjalilta (Anti-Kristukselta). Hän pyyhkii jäljet vaikeuksista heidän kasvoiltaan ja kertoo heille, millä tasoilla he ovat Paratiisissa."
(Sunan Ibn Majah)

Abdullah ibn Amr kertoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Dajjal (Anti-Kristus) ilmestyy ummaani ja hän jää (maailmaan) neljäksikymmeneksi - en osaa sanoa, tarkoittiko hän 40 päivää, 40 kuukautta vai 40 vuotta. Allah lähettää Jeesuksen, Marian pojan, joka muistuttaa Urwah ibn Mas'udia. Hän (Jeesus Kristus) jahtaa häntä ja tappaa hänet."
(Sahih Muslim Hadith 7023)

Jeesus, Marian poika, rauha hänelle, on sanonut, "Viimeisinä päivinä on oppineita, jotka saarnaavat pidättyvyyden puolesta maailmassa, mutta eivät itse noudata pidättyvyyttä, he opettavat ihmisiä iloitsemaan tulevan maailmaan nautinnoista, mutta eivät itse noudata tätä neuvoa, he myös varoittavat ihmisiä menemästä hallitsijoiden eteen, mutta eivät itse jätä menemättä sinne. He lähestyvät rikkaita, mutta pysyvät kaukana köyhistä; he ovat ystävällisiä suurmiehille, mutta kavahtavat vaatimattomia ihmisiä. He ovat paholaisten veljiä ja Armon vihollisia."
Kirjassa Stories of the Prophets and in al-Ghazzali's Revival of the Life-Transaction Sciences kerrottu tarina, ei autenttinen hadith.Profeetalta (SAAS) Ibn Abbasin kertomana: ”Jeesus kohtasi matkoillaan raunioituneen kaupungin. Sen muoto teki häneen vaikutuksen, joten hän sanoi: ”Oi herrani, käske tätä kaupunkia vastaamaan minulle”.
Allah ilmoitti kaupungille: ”Kuule, sinä raunioitunut kaupunki: käsken sinua vastaamaan Jeesukselle”.
Silloin Kaupunki kutsui: ”Jeesus, rakkaani, mitä tahdot minusta?”
Jeesus kysyi: ”Mitä on tapahtunut puillesi ja joillesi, ja mitä on tapahtunut linnoituksillesi ja asukkaillesi?”
”Rakkaani, herrasi totuudenmukainen lupaus koitti ja puuni kuihtuivat, jokeni kuivuivat, linnoitukseni raunioituivat ja asukkaani menehtyivät”
Jeesus kysyi: ”Missä heidän omaisuutensa ovat?”
”He keräsivät ne kielletystä ja sallitusta, ja ne ovat nyt varastoituna vatsaani, ja Jumala perii kaiken, mikä on taivaissa ja maan päällä”
Silloin Jeesus lausui: ”Olen ihmeissäni kolmenlaisista ihmisistä: maallisen maailman metsästäjistä, ja kuolema metsästää heitä; linnoitusten rakentajista, ja hauta on heidän kotinsa; ja heistä, jotka nauravat suunsa täydeltä Tulen ollessa heidän edessään. Aatamin poika! Et tule paljosta kylläiseksi, eikä vähä sinua tyydytä. Kokoat omaisuutesi hänelle, joka ei sinua ylistä, ja saavut hänen luokseen, joka ei sinulle tekosyitä anna. Et ole mitään muuta kuin oman vatsasi ja himojesi orja, etkä täytä vatsaasi kuin silloin, kun saavut hautaasi. Ja sinä, Aatamin poika, tulet näkemään omaisuutesi kerättynä jonkun toisen tilille.”
(Ibn Asakir; ibn Kathir sanoi hadithin olevan harvinainen, mutta siihen sisältyvän saarnan kauneuden vuoksi hän kuitenkin mainitsi sen kirjassaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti