torstai 23. elokuuta 2012

Tyypillisiä erehdyksiä Ramadanina

Keskittyminen ruokaan: ihmiset murehtivat ruoasta enemmän kuin varsinaisesta paastosta. He myös käyttävät suuria määriä iftariin, vaikka Ramadanina ei tarvitse syödä valtavia määriä.

Ihmiset myös unohtavat olla kärsivällisiä ja hillitä kieltään. Se on vakava virhe. 

Suhoorin syöminen kauan ennen fajria. Jotkut syövät sen vain vähän isha-rukouksen jälkeen. Se pitää syödä lähempänä fajria (kuitenkin ennen sitä).

Ihmiset eivät tee Niiyahia (aikomusta) paastota Ramadanina. Se on jotain, mitä tehdään sydämessä, sitä ei tarvitse sanoa ääneen. Se tarvitsee tehdä vain kerran, sitä ei tarvitse tehdä uudestaan joka päivä.

Jos saat tietää myöhässä, että Ramadan on alkanut, lopeta syöminen ja juominen siltä päivältä ja korvaa se päivä Eid al fitrin jälkeen.

Hyvin monet luulevat, että seksiä ei saa harrastaa puolison kanssa koko Ramadan-kuuna. Kylläpäs vain saa, fajrin ja maghribin välillä. 

Monet luulevat, että vahingossa syöminen rikkoo paaston. Tämä ei pidä paikkaansa, jos sinulle käy niin vahingossa, jatka paastoa, eikä sinun tarvitse korvata sitä päivää myöhemmin.

Jotkut ovat sitä mieltä, että jos he näkevät jonkun syömässä tai juomassa, heidän ei tulisi huomauttaa siitä. Shaykh Bin Bazin (rasul'Allah) mukaan siitä pitäisi huomauttaa, sillä muslimien tulee kehottaa hyvään ja kieltää pahasta. 
(Huom, siitä pitää sanoa ystävällisesti... ja muslimi, joka ei paastoa, vaikka on Ramadan, saattaa olla sairaana, vaikka sitä ei kasvoilta näkyisikään, tai hänellä voi olla kuukautiset.)

Monet siskot luulevat, ettei hennaa saa käyttää Ramadanina. He erehtyvät, sen käyttö Ramadanina on sallittua. 

Jotkut luulevat, että hajusteita ja tuoksuvesiä ei saa käyttää Ramadanina. Sekin on sallittua.

Joillain on tapana yhdistää Dhur- ja Asr-rukoukset Ramadanina. Niin ei tulisi tehdä. 

Moni luulee, ettei Ramadanina saa käyttää Miswakia tai hammastahnaa. Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) käytti Ramadanina Miswakia ja hammastahnan käyttökin on ihan sallittua, kunhan sitä ei syö. (Hammastahnaa tosin ei kannata syödä minään muunakaan kuukautena).

Monet ihmiset eivät tee I'tikafia moskeijassa, vaikka heillä olisi siihen mahdollisuus. Muslimin tulisi viettää erityisesti Ramadanin 10 viimeistä päivää moskeijassa, jos hän voi. 

Jotkut luulevat, ettei hiuksia ja kynsiä saa leikata Ramadanina. He erehtyvät. 

Jotkut myös luulevat, että veren vuoto rikkoo paaston. Tämä ei pidä paikkaansa. 

Monesti ihmiset eivät tee dua-rukousta ennen paaston rikkomista. 
(Kun rikot paaston, sano ALLAAHUMMA LAKA S'UMTU WA A'LAA RIZQIKA AFT'ARTUWA A'LAYKA TAWAWKKALTU eli "Oi Allahini, Sinun takiasi paastoan ja rikon paastoni antamallasi ruoalla ja luotan Sinuun" ja kun otat ensimmäisen suupalan kannattaa sanoa BISMILLAHIR RAH'MAANIR RAH'EEM YAA WAASI—A'L MAGHFIRATI IGFIR LEE eli "Allahiin nimeen, Hyväätekevän, Armollisen, joka suo ylettömästi hyvää, anna minulle anteeksi".)

Lähde: http://www.kalamullah.com/common-mistakes-in-ramadan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti