tiistai 11. syyskuuta 2012

Profeetta Idris (Enoch)

Allah on ylistänyt Enochia, kuvaillen häntä Profeetaksi ja luotettavaksi:
"Muista Kirjassa myös Idrisiä. Totisesti, hän oli uskollinen ja hänkin oli profeetta. Ja Me ylensimme hänet korkeaan asemaan." (19:56-57)
Enoch syntyi ja kasvoi Babyloniassa, seuraten Profeetta Adamin ja hänen poikansa Sethin opetuksia ja uskontoa. Enoch oli 5:ssä sukupolvessa Profeetta Adamissa. Hän kutsui ihmisiä takaisin esi-isiensä uskontoon, mutta vain harvat kuuntelivat häntä, kun valtaosa kääntyi pois.
Profeetta Enoch ja hänen seuraajansa lähtivät Babyloniasta ja menivät Egyptiin. Siellä hän hoiti tehtäväänsä kutsuen ihmisiä siihen, mitä on oikeudenmukaista ja reilua, opettaen heille rukousta ja käskien paastoamaan tietyt päivän ja antamaan osan rahastaan köyhille.
Hän oli ensimmäinen Adamin lapsista, jolle suotiin profeettius, Adamin ja Sethin jälkeen (rauha heidän yllään). On kerrottu, että hän oli ensimmäinen, joka keksi kirjoittamisen alkeellisen muodon. Joitain hänen viisaita sanojaan ovat:
Onnellinen on se, joka katsoo omia tekojaan ja nimittää niitä vetoomuksiksi Luojalleen.
Kukaan ei voi osoittaa paremmin kiitollisuutta Allahin palveluksista kuin se, joka jakaa ne muiden kanssa.
Älä kadehdi muita siitä, mitä heillä on, koska he tulevat nauttimaan siitä vain lyhyen aikaa.
Se, joka lankeaa liiallisuuksiin, ei hyödy siitä.
Todellinen nautinto elämässä on omata viisautta.
lähde: sunnahonline.com

Profeetta Idris syntyi 100 vuotta Adamin kuoleman jälkeen. On sanottu, että 30 osaa Allahin pyhistä kirjoituksista paljastettiin hänelle. Hän keksi astronomian ja aritmetiikan.
Hän nukkui pois 365 vuoden iässä. Hänen etevistä pojistaan Mutwaslah oli se, joka kirjoitti tämän ylös.
Hän ohjasi ihmisiä hylkäämään epäjumalien palvonnat ja päihteet. Hän korosti, etteivät he saa rakastua omaisuuteen ja vaurauteen. Useimmat ihmiset eivät välittäneet siitä, mitä hän halusi sanoa, mutta hän ei murtunut, vaan jatkoi saarnaamista.
"Entä Ismael ja Idris ja Dzulkifl, jotka kaikki olivat lujia. Me suljimme heidät armoomme. Totisesti, kaikki he kuuluivat hyvien joukkoon." (21:85-86)

Hän sanoi mm.
"Häneltä, jolla on rajattomasti haluja, on riistetty vaurauteen tyytyväisyys."
"Hurskaudenteoissa pitäisi olla vilpitön."
"Valheellisten valojen antaminen on haudan synti."
"Kärsivällisyys on avain voittoon."
"Hän, joka hallitsee intohimojaan, on onnekas. Vain hyvä teko tulee olemaan välittäjä Kaikkivaltiaan edessä Tuomiopäivänä."
"Se, joka on kärkäs saavuttamaan täydellisyyden tiedossa, hänellä ei pitäisi olla huolta moraalittomista teoista."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti