tiistai 25. joulukuuta 2012

Allah ei ole kuujumala

Väite, että Allah olisi jokin kuujumala kolmine tyttärineen, on kaukaa haettu, eikä perustu mihinkään todelliseen

Koraani todistaa, ettei Allah ole kuujumala.
kirjoittanut Yusuf Estes
kääntänyt Kattila-Mauri

Hänen tunnusmerkkejään ovat yö ja päivä, aurinko ja kuu. Älkää kumartako aurinkoa ja kuuta, vaan kumartakaa Jumalaa, joka ne loi, jos Häntä tahdotte palvoa! 
41:37

"Mikä merkitys kuunsirpillä on islamissa?"

Koraani vastaa tähän kysymykseen ennen kuin kysyt sitä. Lue tämä jae:

He tiedustelevat sinulta, Muhammed, uuden kuun merkitystä. Sano: Kuunvaiheet ovat määrätyt ihmisten ajanlaskua ja toivioretkiä varten.
2:189

"Miksi islam seuraa kuukalenteria?"

Sekä Raamatussa että Koraanissa uskonnolliset juhlat on säädetty kuukalenterin mukaan. Juutalaiset ja muslimit pitävät kiinni näistä säädöksistä, joiden uskovat tulevan Jumalalta. Miksi kristinusko seuraa aurinkokalenteria?

"Miksi Ramadan on merkitty puolikuun ilmestymisen mukaan?"

Jumala käski muslimeja paastoamaan auringonnoususta sen laskuun Ramadan-nimisen kuukauden aian (katso Koraanista 2:185, 187). Kuun alku ja loppu määritetään puolikuulla (2:189) perustuen Allahin lähettilään (rauha hänelle) ohjeeseen.

Ei ole meidän asiamme sanoa, miksi tämä metodi, eikä jokin muu, vaan Allah ja Hänen lähettiläänsä määräsivät niin. Oli miten oli, pidän sitä tehokkaana metodina. Se on kaikkialla käytössä oleva tapa ja sallii Ramadanin siirtymisen mihin tahansa vuodenaikaan. Tämä sallii uskovaisten nauttia Jumalan palvonnasta paastoamalla eri vuoden aikoina: joskus kesällä, joskus myöhään talvella.

"Miksi Koraani laittaa saabalaiset samalle tasolle juutalaisten ja kristittyjen kanssa, kun oppineet ovat selvästi todistaneet heidän kuuluneen kuukulttiin?"

En ole tietoinen, että Koraani tekisi niin. Tarkoitat luultavasti tätä jaetta:

Uskovat ja myöskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia. 
2:62; katso myös 5:69

Tämä jae ei aseta saabalaisia samalle tasolle juutalaisten ja kristittyjen kanssa, paitsi tietyssä kontekstissa. Tässä jakeessa puhutaan neljästä eri ryhmästä ja tarjotaan niiden kaikkien edustajille mahdollisuus siihen, ettei heidän tarvitse pelätä, eikä murehtia, jos he vain uskovat Allahiin ja Viimeiseen päivään ja tekevät oikein. Nämä neljä ryhmää ovat:
- Uskovat (muslimit)
- juutalaiset
- kristityt
- saabalaiset

Kun heille kaikille annetaan sama mahdollisuus parannukseen, missään ei puhuta siitä, miten oikeassa heidän uskontonsa ovat. Muuten juutalaisia ja kristittyjä, joita Koraani kritisoi heidän tekemiensä hairahdusten vuoksi, ei laitettaisi samalle tasolle uskovien (muslimien) kanssa. Asia tulee selväksi, kun ymmärrät, etteivät uskovat tarkoita tässä pelastettuja, vaan niitä, jotka näennäisesti kuuluvat muslimiyhteisöön. Heidän, kuten näiden kolmen muunkin ryhmän, tulee tehdä nämä asiat kuuluakseen pelastettuihin: uskoa Allahiin ja Viimeiseen päivään ja tehdä oikein. Koraanin mukaan, hyviin tekoihin, kuuluu seurata kaikessa Muhammadin opetuksia.

"Palvoivatko mekkalaiset todellista Jumalaa siitä lähtien tunnustivat Allahin? Oliko Allah yksi Kaaban jumalista? Ja jos niin on, mistä mekkalaiset päättelivät tunnustavansa sen ja mistä sen nimi Allah tulee?"

Ensinnäkään Allah ei ole yksi 360 idolista, joita Kaabassa oli. Kun Profeetta (rauha hänelle) voittoisasti saapui Mekkaan, hän meni Kaabaan ja tuhosi kaikki idolit sen sisällä.

Toisekseen juutalaisten ja kristittyjen arabian kielisessä Raamatussa Jumalaa kutsutaan nimellä Allah. Tämä on helppo todistaa: mene vain mihin tahansa motelliin tai hotelliin maailmassa ja katso yöpöydän laatikkoon, ota sieltä Raamattu esiin, ja katso sivu 5 tai 6, johon on listattu esimerkkejä eri kielistä, joille se on käännetty. Toinen (2.) esimerkki on tehty arabian kielisille lukijoille. Jae on Johanneksen evankeliumista, luku 3, jae 16. Kaikki tietävät tämän: "Niin paljon on Jumala maailmaa rakastanut..." ja arabiaksi tämä sana "Jumala" on "Allah". Joten jos sinulla on arabian kielinen Raamattu, katso sivua yksi Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa ja näet sanan "Allah" neljätoista kertaa.

Lisäksi arabeille sana "Allah", on Aabrahamin ajoista asti ollut Allah, ja Hän on heille Kaaban Herra. Hän oli Jumala, jota ei oltu nähty ja jota he huusivat hädän hetkellä. Kyllä, he palvoivat oikeaa Jumalaa, mutta eivät puhtaasti vain Häntä. He palvoivat muitakin jumalia, joiden kuvittelivat voivan toimia välikäsinä heidän ja Allahin välillä.

Arabit tuntevat Allahin, koska Aabraham vieraili Mekassa ja yhdessä poikansa Ismaelin kanssa he perustivat Kaaban. Ismaelin jälkeläiset jatkoivat joitain Aabrahamilta tulleita palvontarituaaleja ja uskomuksia. Tähän kuului heidän tietämyksensä yhdestä ainoasta oikeasta jumalasta, Allahista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti